Tõrvalane alustas tööd Viljandimaa koolijuhina

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Karl Kirdist sai Tarvastu gümnaasiumi direktor.
Karl Kirdist sai Tarvastu gümnaasiumi direktor. Foto: Margo Metsoja

Kevadel asus Viljandi vald otsima Tarvastu kooli direktorit. Tänasest juhib Tarvastu gümnaasiumi Karl Kirt, andis teada Viljandi vallavalitsus.

28-aastane Kirt on olnud aastaid Tõrva piirkonna noorte üks liidreid. Aktiivsusega paistis ta silma juba Tõrva gümnaasiumis õppides. Muu hulgas juhtis ta kolm aastat kooli õpilasesindust. Juba 2011. aastal ehk paar nädalat pärast 18-aastaseks saamist liitus Kirt Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Pärast riigiteaduste eriala lõpetamist Tallinna ülikoolis töötas ta algul kaitseminister Sven Mikseri ja hiljem põllumajandusminister Ivari Padari abi-nõunikuna.

Pärast seda naasis Kirt Valgamaale, kus on töötanud Valga raadios Ruut FM ja olnud aastaid ka Tõrva raadio üks eestvedajaid. Aastatel 2015–2018 töötas ta Valga linna- ja vallavalitsuses spordi- ja noorsootööspetsialistina ning 2020 aastal lühikest aega asevallavanemana.

2020. aasta sügisel sai Kirdist haridus- ja noorteameti peaekspert. Ühtlasi haldab ta mullu suvest Tõrva kino Koit tegevust.

Kuna nii Tõrva kui Tarvastu asuvad Mulgimaal, võib öelda, et Kirt tuli pealinnatöölt tagasi kodukanti, kus ta küll ka Tallinnas töötades aktiivselt edasi tegutses.

Uue koolijuhi sõnul peab ta tähtsaks meeskonnatööd ning usub, et Tarvastu gümnaasiumist saab kool, kus noor ei omanda mitte ainult õpikutarkusi, vaid saab neid ka rakendada erinevates mitteformaalsetes tegevustes. Tema hinnangul on Tarvastu gümnaasiumil olemas kõik eeldused, et paista kaugemale silma, kui ainult enda kogukonna sees.

Eelmise õppeaasta lõpus õppis Tarvastu gümnaasiumis 272 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles