Lõuna-Eesti ralli tuleb täismahus

BNS
Copy
Korraldajad toovad tagasi ka Võru linnakatse.
Korraldajad toovad tagasi ka Võru linnakatse. Foto: Arvo Meeks

28. ja 29. augustil toimub legendaarsetel Võrumaa teedel 19. Lõuna-Eesti ralli. Taas saab näha ka Võru linnakatset.

Eesti Autospordi Liit ja Lõuna-Eesti ralli korraldajad kinnitasid, et autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistluste järgmine etapp ehk Lõuna-Eesti ralli tuleb plaanipäraselt ja täies mahus ehk kahepäevasena.

Võistluste juhi Gabriel Müürsepa sõnul sujub ralli korraldamine plaanikohaselt. «Teadupärast on hetkel COVID-19 viiruse levik taas tõusuteel ning seetõttu oleme tihedas suhtluses nii terviseameti kui ka kohaliku omavalitsuse ning politsei- ja piirivalveametiga, et olla kursis kõikide kehtivate piirangute ja nõuetega,» rääkis Müürsepp. «Hetkeseisuga saame rallit korraldada ja võistluse läbiviimise mõttes on kõik plaanipärane.»

Võistlustrassi planeeritud pikkuseks on 285,93 kilomeetrit, millest kiiruskatsed moodustavad 81,88 kilomeetrit. Kavas 10 kiiruskatset ning neli neist sõidetakse esimesel ja kuus teisel päeval.

«Tänavuse võistlustrassi koostamisel oleme lähtunud põhimõttest, et rada koosneks nii legendaarsetest klassikutest kui ka uutest ja huvitavatest lõikudest,» rääkis võistluste juht ja lisas, et kõikidest kiiruskatsetest neli on korduvkatsed. «Uuendusena saame sel aastal tagasi tuua ka Võru linnakatse.»

Ralli hooldusalale uudistama siiski ei pääse. «Sarnaselt eelmisele aastale oleme otsustanud ennetava meetmena ralli hooldusala pealtvaatajatele sulgeda ning kõigile osalejatele kehtib maskikandmise kohustus,» märkis Müürsepp.

Starti oodatakse kokku 85 võistlusmasinat nii Eestist kui ka välismaalt. Võistlejate eelregistreerimine lõpeb 17. augustil kell 21. Ralli stardib 28. augustil kell 17.30 Võru linna keskväljakult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles