Võrumaa rattur tuli Rakkes teiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rakke maraton tõi starti sadu rattasõpru.
Rakke maraton tõi starti sadu rattasõpru. Foto: Adam Illingworth

Rakke rattamaratoni 48-kilomeetrise põhisõidu võitsid Gert Jõeäär ja Greete Steinburg. Finišisse jõudis pea 630 võistlejat, lisaks osales lastesõidul 130 tulevikuratturit.

Eesti maastikurattasarja viienda etapi, 21. Rakke rattamaratoni 48-kilomeetrise põhisõidu ehk järjekordse etapivõidu haaras endale Gert Jõeäär ajaga 1.49.32, kohe tema järel oli Josten Vaidem ajaga 1.49.32 ning kolmandana ületas finišijoone Martin Loo ajaga 1.49.33.

«Võistlus läks huvitavalt, rada oli äge ning olime kõik enam-vähem võrdsed. Mul õnnestus õigel ajal laskumisel ette saada ja siis oli vaja täiega kurve võtta,» kirjeldas võistlust Jõeäär, kellel jääb järgmine etapp tõenäoliselt vahele. See aga tähendab eriti põnevat sarja viimast ehk seitsmendat etappi.

Naiste põhisõidu võitis Greete Steinburg ajaga 2.08.56, teiseks tuli Mari-Liis Mõttus Haanja rattaklubist ajaga 2.09.35 ning kolmandaks Merili Sirvel ajaga 2.10.18.

«Võit tuli kodus ära, nii et väga hea meel on. Viimasest võidust on väga palju aega möödas ning enesetunne polnud ka just kõige parem, aga teistel tüdrukutel oli vist rohkem ebaõnne ja nägin ka päris palju kukkumisi. Viimased kaks kilomeetrit sõitsime koos Mari-Liisiga, kuid siis ta kukkus ja sealt sain vahe sisse. Tegin lihtsalt oma sõitu ja seekord läks õnneks,» rõõmustas Steinburg. Ta kiitis ka mõnusat kiiret Rakke rada.

Maastikurattasarja järgmine etapp, Kose seitsme järve rattamaraton, on 21. augustil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles