Andre Lusbo tegi Lätis ilusad sõidud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Andero Lusbo
Andero Lusbo Foto: Elmo Riig

Laupäeval toimus Lätis Kegumsi krossirajal EMX Openi ja EMX 250 klassi Euroopa meistrivõistluste etapp.

EMX Openi klassi avasõidus sai stardivõidu Gert Krestinov. Tema selja taga asus avaringil teisele kohale ​Micha-Boy De Waal, kes suutis ainsana kaasa minna​ Krestinovi tempoga. Hollandlane survestas Krestinovit pool sõitu, siis aga eksis kurvis ja sõitis rajalt välja ning sellega oli esikoht otsustatud. Krestinov kontrollis ülejäänud sõitu väga kindlalt ja võitis lõpuks Jere Haavisto ees 15 sekundiga. Kolmandana jõudis finišisse Davide De Bortoli.

Eestlaste paremuselt teine mees oli põlvamaalane Andero Lusbo, kes sõidu alguses ennast kohe käima ei saanud, kuid iga ringiga see muutus. Lusbo leidis hea rütmi ning tõusis lõpuks kümnendale kohale.

Teises sõidus tegi Krestinov taas suurepärase stardi ja väljus avakurvist teisena. Üsna ruttu möödus ta liidrikohal olnud sarja liidrist De Bortolist ja tõusis liidriks. Ringi lõpus sõitis Krestinov rajalt aga välja ja langes hetkeks taas teisele kohale. Krestinov sõitis itaallasest uuesti mööda, võttis liidrikoha jälle enda kätte ning seda ta enam käest ei andnud. Teises sõidus talle taas võit ja kindel esikoht etapi kokkuvõttes. Sõidu alguses kukkunud ja viimaste sekka langenud De Waal tegi väga kõva sõidu ning tõusis lõpuks teiseks, kolmandana tuli finišisse Nicolas Decourt.

Andero Lusbo tegi taas ilusa sõidu, tulles kehvast stardist hoolimata lõpuks seitsmendaks.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Krestinov, teine oli 40 punktiga De Waal ja kolmas 38 punktiga De Bortoli. Lusbo sai 25 punktiga kuuenda koha. Kogu hooaja sarjas sõitev Andero Lusbo on üldarvestuses 80 punktiga kuues. Liider on 154 punktiga De Bortoli.

EMX 250 klassi avasõidu lõpetas võrumaalane Kaarel Tilk 29. kohal, teise sõidu 26. kohal. Etapi kokkuvõttes selles klassis keegi meie meestest kahjuks punktikohale ei jõudnud, parim oli 31. koha saanud Tilk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles