Ester Karuse: spordihoone ei tohi tulla spaa arvelt

Ester Karuse
, Valga vallavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Ester Karuse
Ester Karuse Foto: Arvo Meeks

Valga vallavolikogu andis 26. juulil vallavalitsusele volituse korraldada hange Priimetsa kooli spordihoone rajamiseks. Pole tõepoolest normaalne, kui lastel tuleb minna kehalise tundi pea kilomeetri kaugusele linna spordihoonesse. Ent kerkib ka hulk küsimusi. Paraku ei suutnud vallavanem Monika Rogenbaum volikogus piisavalt selgitada, kuidas on kavas hoone ehitust rahastada ning kas projekt vastab tänapäeva nõudmistele.

Aprillini ametis olnud vallavalitsusega otsustasime, et esmajärjekorras vajab piirkond veekeskust, kus ujulale lisaks saaks spaamõnusid nautida. Leidsime, et parim lahendus oleks rajada veekeskus Valga põhikooli juurde, see tagaks õpilastele tingimused tegeleda ujumisega tõsisemalt ning kõigile soovijaile ligipääsu veemõnudele.

Läbirääkimistel ministeeriumiga suutsime saada 400 000 eurose sihtfinantseeringu projekteerimiseks ning esmaste kulude katteks. Toonase peaministri Jüri Ratase toetus tõi veel 800 000 eurot. Sõlmisime ka lepingu projekteerimistööde alustamiseks, ent võimupööre peatas käivitunud protsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles