Otepää malevkonna pealik tähistas juubelit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Aleksander Mõttust õnnitlesid ka Otepää vallavanem Jaanus Barkala (paremal) ja vallavolikogu esimees Rein Pullerits.
Aleksander Mõttust õnnitlesid ka Otepää vallavanem Jaanus Barkala (paremal) ja vallavolikogu esimees Rein Pullerits. Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Juuli lõpul tähistas kaitseliidu Valgamaa maleva Otepää malevkonna pealik Aleksander Mõttus 70. sünnipäeva.

Aleksander, keda kohalikud teavad kui Sassi, on alati seal, kus midagi toimub. Võib kindel olla, et kui tegemist on üritusega, mida korraldab kaitseliit, naiskodukaitse või kohalik omavalitsus, lööb ta alati kaasa.

Erialalt on Mõttus teedemeister – ta töötab Trev-2 abiteemeistrina, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Mõttus astus kaitseliitu 30 aastat tagasi, augustiputši ajal. Seal alustas ta jaopealikuna, seejärel oli ründerühma pealik, siis valverühma ülem, järgnesid malevkonnapealiku abi, kompaniipealiku abi ja kompaniipealiku ning malevkonnapealiku tööpost. Seega on Sass olnud pea kõikides ametites. 30 aasta tagust aega meenutades ütles Aleksander, et alguses tuli teha politseitööd ja linnas korda luua. Pronksiööde ajal julgestasid Otepää kaitseliitlased samuti linna, õnneks seal midagi hullemat ei juhtunud. Otepäält saadeti pronksiöö ajal ka Valka mehi appi.

«Aleksander on pika staažiga kaitseliitlane ning tõeline raudvara,» sõnas Otepää vallavanem Jaanus Barkala. «Ta on andnud suure panuse kohaliku kaitseliidu ülesehitamisele.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles