Haiglajuht: vaktsiinivastasus lõikab meile näppu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juunist Valga haiglat juhtiv Apo Oja lausus, et konkursiga piirilinna arste ei meelita, selleks tuleb rohkem vaeva näha. «Meil on pikk nimekiri. Meil oleks vaja ennetusse inimest juurde, pulmonoloogi kohe. Ainult telefoni teel käib kauplemine.»
Juunist Valga haiglat juhtiv Apo Oja lausus, et konkursiga piirilinna arste ei meelita, selleks tuleb rohkem vaeva näha. «Meil on pikk nimekiri. Meil oleks vaja ennetusse inimest juurde, pulmonoloogi kohe. Ainult telefoni teel käib kauplemine.» Foto: Tiit Loim

Suve algusest Valga haigla juhina töötava Apo Oja sõnul ei jää praegu vaktsineerimise aeglane tempo ei vaktsiininappuse ega meedikute suutlikkuse taha, pigem on inimesi raske kohale saada. Kuigi Valga haigla finantsiliselt suurtega ei konkureeri, on võtmekoht tohtrite meelitamiseks Oja hinnangul hea meeskond ja kogemusi pakkuv töökeskkond.

Kuivõrd olete jõudnud ametisse sisse elada?

Sisseelamine tähendab praegu koroonaviiruse tähe all töötamist. Kõikidel haiglatel on teema, kuidas võimalikult palju inimesi vaktsineeritud saada. Valgas me ei ole statistiliselt väga heas kirjas, Ida-Virumaaga oleme viimaste hulgas. See paneb surve peale. Oluline on inimesi kohale saada. Ühel viimasel korral avasime 400 kohta, kohale tuli natuke üle 200 inimesi. Miks huvi ei ole? Plaan paberil on üks asi, iga päev ei pruugi visioonipaber üldse laual olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles