Must Kotkas paneb kaitseliitlased taas proovile

LEPM
Copy
Tänavune patrullvõistlus on pühendatud Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäevale.
Tänavune patrullvõistlus on pühendatud Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäevale. Foto: Maario Kullam

Kaitseliidu Põlva malev korraldab 20.-21. augustini Põlvamaal patrullvõistlust Must Kotkas. Erinevalt mitmetest teistest patrullvõistlustest on siin tegevused rohkem lõbusad kui militaarsed.

Jõuproov toimub tänavu juba 14. aastat ning on pühendatud Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäevale.

Kaitseliidu võistkondade jaoks on võistlus sel korral suurem väljakutse. Eelmisel aastal öine tegevus puudus ja võistlus toimus ainult kanuudega Ahja jõel, kuid seekord lähevad nemad võistlustulle juba 20. augusti öösel.

Ühisstart antakse Vana-Koiola rahvamaja juurest ja sellele järgneb põnev rännak Leevile. Hommikul liituvad võistlusega ka tsiviilvõistkonnad ning alguse saab 37 kilomeetri pikkune põnevate kontrollpunktidega teekond kanuudel. Võistlejad läbivad Võhandu jõel lõigu Leevi sillast Leevaku külaplatsini.

Tänavused võistluse märksõnad on «saun», «vesi» ja «kohalik kultuur». Paljudes kontrollpunktides võetakse kasutusse Võhandu jõe kallastel olevad suitsu- ja tavasaunad. Eriti huvipakkuv tõotab tulla võimalus kasutada Eesti pikema korstnaga sauna. Samuti toimuvad tegevused Süvahavval sealse villavabriku ja Leevaku hüdroelektrijaama juures, kus punktidega on väljas Süvahavva Loodustalu ning MTÜ Leevakk.

Rajal ja kontrollpunktides tuleb võistlejatel olla valmis näiteks sünnituse vastuvõtuks suitsusaunas ning suitsusukeldumiseks, mida juhib päästeamet. Samuti tuleb tunda loodust ja hindamisele lähevad sõduri üldteadmised. Tsiviilvõistkondade poolt on ette valmistatud üllatusülesanded.

Erinevalt paljudest teistest patrullvõistlustest ei kanta Põlvamaisel rännakul relvi ning võistluse ülesanded pole läbini militaarsed, vaid pigem lõbusad. Kuna võistlejaid on kõikjalt Eestist, on korraldajad seadnud eesmärgi tutvustada neile Põlvamaa vaatamisväärsusi.

Lõppeva nädala seisuga on osavõtusoovist teada andnud 23 lahingpaari. Võistkondi tuleb üle Eesti: Tallinnast, Jõgevalt, Tartust, Võrust ja mujalt. Osalevad ka Kanepi ja Räpina valla, Räpina Loomemaja ning ühe eraettevõtte võistkonnad.

Võistlejatele saavad kõik huvilised tulla kaasa elama 21. augustil Leevaku külas asuva paadisilla juurde. Esimesed võistkonnad saabuvad orienteeruvalt kell 14.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles