Joobetunnustega piirivalvur tegi avarii (1)

LEPM
Copy
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

13. augustil kell 16 anti häirekeskusele teada, et Valga vallas Võru-Mõniste-Valga maantee 52. kilomeetril sõitis auto teelt välja. Roolis oli alkoholi tarvitamise tunnustega piirivalvur. Kiirabi viis juhi haiglasse.

Sõiduauto Mazda sõitis Hargla sillal vastu piiret. Häirekeskust teatanud kohalviibinu kutsus kiirabi, kuna juht ei saanud autost välja. Juht oli avariilisse sõidukisse kinni jäänud ning vaja läks päästjate abi. Päästjad vabastasid ta autost ning andsid üle kiirabile, kes viis juhi Valga haiglasse.

Politseinikud tuvastasid, et sõiduki roolis oli 53-aastane piirivalvur. Naine sai õnnetuses viga ja ta viidi haiglasse. Juht viibis sõidukis üksinda ning keegi teine viga ei saanud. Õnnetus juhtus piirivalvuri töövälisel ajal ning naine sõitis isikliku autoga.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna sisekontrolltalituse juhi Tiit Meltsi sõnul on praegu kogutud info põhjal alust kahtlustada, et piirivalvur oli alkoholijoobes. Joobe selgitab aga välja ekspertiis. Meltsi sõnutsi viitavad kogutud info ja tunnistaja ütlused sellele, et autojuht sõitis vahetult enne õnnetust lubatust oluliselt kiiremini.

Kõik juhtumi üksikasjad selgitatakse välja alustatud süüteomenetluses, mida viib läbi PPA sisekontrollibüroo. Pärast seda otsustatakse, milliste tegevustega edasi minna. «Politseinike töö on tagada meie kõigi turvalisus ja olla eeskujuks. Seda nii vormi kandes kui ka tööst vabal ajal,» märkis Melts.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles