Seekordne Puka öölaulupidu toob mitu uuendust

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tänavusel Puka öölaulupeol on lauljaid teadaolevalt tunduvalt rohkem kui varasematel aastatel.
Tänavusel Puka öölaulupeol on lauljaid teadaolevalt tunduvalt rohkem kui varasematel aastatel. Foto: Arvo Meeks

Valgamaal Pukas tuleb taas öölaulupidu, kus seekord astub üles ka Rolf Roosalu. Peo lõpetab öösimman.

Sel neljapäeval 14. korda toimuvale peole tuleb 12 koori kokku 147 lauljaga. «Eeslaulja on Rolf Roosalu, keda ei pidanud kuidagi meelitama. Ta tuli hea meelega ise osalema,» ütles ühendasutuse Otepää Kultuurikeskused loomejuht Kaidi Pajumaa.

Ülesastumised Puka kultuurimaja pargis algavad kell 20. Seekordne öölaulupidu on mõnevõrra teistsugune: pärast laulupeo lõppemist algab kell 22 öösimman ansambliga Qvalda. Pidu kestab keskööni. «Kui rahvas jaksab tantsida, kedagi platsilt ära ajama ei hakka,» märkis Pajumaa.

Tänavuse öölaulupeo teema «Tulgu või tuuled – meie jääme!» mõte on tuua välja meis sügaval pesitsev soov hoida traditsioone. Ning piirangute kiuste leida siiski võimalus kokku tulla ja ilusat tava elus hoida.

«Laulmine on meid hoidnud ja kandnud aastasadu läbi raskete elusituatsioonide ja keeruliste aegade, kust alati oleme sirge seljaga välja tulnud,» tõdes loomejuht. «Ka seekordne laulupidu on korraldatud, pidades silmas valitsuse kehtestatud piiranguid. Just nimelt seda mõtet hoides, et tulgu mis tuleb, meie jääme ja laulame ja naudime seda õhtut!»

Tema sõnul on seekordsel peol võrreldes varasematega teisiti mitu aspekti. Esmalt tuleb lauljaid tunduvalt rohkem kui varasematel aastatel ning esimest korda toimub peale ühislaulmist öösimman.

Samas on korraldajad läinud loodustsäästvamat teed ja mõelnud ka lemmikloomade peale, mistõttu ei paku õhtu lõpetuseks ilutulestikku, vaid hoopis tulesõud. «Kes ja mis – tuleb ise kohapeale vaatama tulla,» märkis Kaidi Pajumaa. «Ning loomulikult ei saa me üle ega ümber olukorrast ühiskonnas – ehk kontrollime immuniseerimispasse.»

Üritus on tasuta. Avatud on PargiResto ja PargiKohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles