Noored käsipallurid arenesid nii platsil kui loengusaalis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Talendilaagri poisid treener Rein Suvi juhiste järgi tegutsemas
Talendilaagri poisid treener Rein Suvi juhiste järgi tegutsemas Foto: Helin Potter

Põlvas sai eelmisel nädalal teoks talendilaager Eesti noortekoondise käsipalluritele. 2005. aastal sündinud noormeeste laagris osales 18 poissi, kes tulid kokku Tallinnast, Viimsist, Arukülast, Põlvast ja Pärnust.

Kolmandat aastat toimiv talendilaagrite programm noortele palluritele, kel vanust 15–16, ei keskendu ainult treeningutele.

Põlvaski osalesid noormehed loengutel ja vestlustubades. Brit Laak ja Marko Paloveer avasid meediasuhtluse maailma, Kerstin Joandi rääkis toitumisest ning Aave Hannus psühholoogiast.

«Üks teema oli, kuidas spordis mõelda. Vahel tuleb sportlasel tavainimese mõtlemine üle kavaldada. Arutlesime ka eesmärkide seadmise üle, kuna mängijatel võib isikliku arengu perspektiiv kaduma minna ning karmis konkurentsis on raske säilitada motivatsiooni ja enesekindlust,» selgitas spordipsühholoog Aave Hannus.

«Vaimse tervise küsimused on spordis viimastel aastatel väga teravalt esile tõusnud. Sportlastel on suurem koormus kui teistel noortel ning räägime ka aja ja karjääri planeerimisest. Selgitan spordipsühholoogi rolli, sest tihti pole noortel muresid kellelegi kurta, ent üksi ei tohiks keegi jääda,» sõnas Tartu ülikooli spordipsühholoogia õppejõud.

Noored käsipallurid mõtlevad tema sõnul alati huviga kaasa. «Sel korral olid laagris ainult noormehed ning grupp oli väiksem, mistõttu oldi palju aktiivsemad ning suheldi intensiivselt. Tänapäeva noored mõtlevad väga küpselt, olen seda teistegi spordialade puhul täheldanud.»

Koondise treeneriteringi kuuluv Kaspar Lees jäi laagriga rahule. «Poisid said kaasa väga mitmekülgset haridust – nii käsipalli mõistes kui muudes küsimustes,» hindas Lees.

«Käsipalliliidu talendilaagrid on ka muidu väga olulised, aga eriti nüüd, kus sel vanusel pole pikalt toimunud ei meistrivõistlusi ega muid turniire. Suhtlus koondisekaaslastega või klubilises mõistes konkurentidega on tähtis. Eri klubide noored said võimeid võrrelda ja neid arendada, aga ka koondisevaimu tekitada,» sõnas Eesti koondislane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles