Kohvikutepäeval sai õppida leivategu ja liuelda õhus

Kristina Pihlapuu
, Suvereporter
Copy
Tännassilma küla kohviku Rukkilill toimkond
Tännassilma küla kohviku Rukkilill toimkond Foto: Kristina Pihlapuu/Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval sai Põlva vallas aega veeta 28 kodukohvikus. Tihti oli ühe kohviku taga kogu küla või sõpruskond ja sugulased. Ettevõtmise juurde kuulus mõnus meelelahutus. Eriti oli pandud rõhku laste tegemistele, kuid ka täiskasvanud leidsid, mida vaadata ja proovida.

Tännassilma külas tegutses juba teist korda kodukohvik Rukkilill. «Kuna meil on siin vahvad perenaised, panime pead kokku ja tegimegi ära,» ütles korraldaja Tiia Johanson. Menüüst leidis nii soolast kui magusat. Ane Kaskla sõnul maitsesid eriti hästi näiteks toorjuustukook ja Kirju Koer.

Kohviku müügiletilt võis leida koduse leiva, mille küpsetas Kerli Mäeots. «Inimesed on üllatunud, et ka nooremad küpsetavad ise leiba,» märkis ta. Kohvikus oli Mäeotsal kaasas ka leiva retsept ja juuretis ning huvilised said temalt leivategu õppida. Mäeotsa sõnul ei julge paljud seda katsetada. Ka temal endal läksid esimesed korrad aia taha, kuid nüüd on asi käpas. «Kui leib ebaõnnestub, siis ikka mingi põhjusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles