Kerkivad nakkusnäitajad panevad külastused pausile

Sten Mahov
Copy
Valga haiglas kehtib kollane ohutase ehk külastamisel tuleb kanda maski, pidada kinni hügieeninõuetest ning desinfitseerida käsi. Samad reeglid kehtivad ka oma igapäevatööd tegevatele nina-kõrva-kurguarstile Reet Anile (paremal) ja õele Marje Rebasele.
Valga haiglas kehtib kollane ohutase ehk külastamisel tuleb kanda maski, pidada kinni hügieeninõuetest ning desinfitseerida käsi. Samad reeglid kehtivad ka oma igapäevatööd tegevatele nina-kõrva-kurguarstile Reet Anile (paremal) ja õele Marje Rebasele. Foto: Arvo Meeks

Aina suurenevate koroonanäitajate ja haiglaravi vajavate koroonapatsientide hulga tõttu on Põlva ning Võru raviasutuses kehtestatud patsientide külastuskeeld. Tõenäoliselt ootab samasugune saatus käesoleval nädalal ees ka Valga haiglat.

Kui veel juuli algul tuvastati ööpäevas üle Eesti 19 uut nakatunut, siis praeguseks on mõnelgi päeval juba kolmsada ja rohkemgi. Valga haigla juhataja Apo Oja sõnutsi on üks põhjus kontaktide rohkus. «Kui vaatate kaarti, siis iga vald, kus on toimunud suuüritus, läheb tumesiniseks-punaseks. Kokkupuude on see, mis on arvud üles ajanud,» tõdes haigla juht. Ta lisas, et mulluse kevadega võrreldes on inimeste ohutaju palju nõrgem.

Lõuna-Eesti haigla juhatuse liikme Arvi Vaski sõnul on nakatumiste arvu kasvu põhjus ka vaktsineeritute väheses hulgas, seda eriti vanemaealiste seas. «60 protsendi juures on see olenevalt eagrupist, aga vaja on 90–95 protsenti, siis kukub ravivajadus ära, praegu mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles