Tõrvas avati kaks mälestuspinki

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Nimeplaadiga mälestuspink Herta Laipaiga auks.
Nimeplaadiga mälestuspink Herta Laipaiga auks. Foto: Tõrva vallavalitsus/Facebook

Hiljuti avati Tõrvas kaks mälestuspinki – baleriin Helmi Keernikule ja kirjanik Herta Laipaigale.

Ilmar Kõveriku eestvedamisel korraldatud Tõrva kirik-kammersaali kultuuripäevade raames toimusid eripalgelised üritused ja väljasõidud ning mälestati ka neid legendaarseid Tõrva kultuuritegelasi, kes siitilmast lahkunud.

Nii toimus eelmisel neljapäeval kohtumistesarja «Juured» raames üritus «Ballett, mu arm», mis oli pühendatud Tõrvast pärit baleriini Helmi Keerniku 115. sünniaastapäevale, teatas Tõrva vallavalitsus.

Üritusel rääkis baleriinina töötatud aastatest teatris Vanemuine tõrvalanna Heli Kohv, külalisena esines baleriin Külli Reinkubjas, klaveril saatis Anu Randma. Luulet esitas Anne Kesküla. Seejärel suunduti Viljandi tänava silla juures asuva muruplatsi juurde, kus avati pidulikult nimeplaadiga pink Helmi Keernikule.

Õhtupoolikul toimus mälestusüritus legendaarse kirjaniku Herta Laipaiga 100. sünniaastapäeva meenutuseks. Koos vaadati kinos Koit filmi Herta Laipaigast. Külas oli Eesti kirjandusmuuseumi teadur Kristi Metste, kes rääkis kirjandusmuuseumi kultuuriloolise arhiivi tähendusest ja Herta Laipaiga materjalidest muuseumi arhiivis. Seejärel liiguti Tõrva vallavalitsuse juures olevasse parki, kus pidulikult avati nimeplaadiga pink Herta Laipaigale. Kohal oli ka Herta Laipaiga tütar ja lapselaps.

Tõrva kirik-kammersaali kultuuripäevad jätkusid väljasõitudega reedel ja laupäeval. Reede õhtul toimus PLMF muusikute kontsert «Trompetid öös» ning pühapäeva õhtul rahvusooper Estonia kontsert «Operetikontsert saarlastega».

Nimeplaadiga mälestuspink Helmi Keerniku auks.

Tõrva vallavalitsus/Facebook

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles