Saunad, jääaugud ja kümblustünnid on huviliste ootel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanika Kuusik/Valgamaalane

Talvepealinnas Otepääl toimub 12. veebruaril Euroopa Saunamaraton «Kuum saun kuumas Talvepealinnas Otepääl». Osaleb 15 piirkonna sauna.

Otepää valla kultuurijuhi Sirje Ginteri andmeil ootavad osalejaid lavale lisaks jääaugud, kümblustünnid ja muud atraktsioonid, näiteks Tootsi saun. «Saunalised peavad olema kindlad oma tervislikus seisundis, kas nad jaksavad saunamaratonist osa võtta,» ütles Sirje Ginter.

Osavõtjad valivad ka lemmiksauna ning kolm parimat saavad üllatusauhinna. Saunaomanikud ise on ka välja pannud erinevaid auhindu.

Eelmisel aastal tunnistasid saunaliselt üksmeelselt parimaks saunaks Sokka suitsusauna. Selle peremees Urvel Laev sõnas, et võisteldakse küll aja peale, kuid osalejad ise on öelnud, et saun on siiski nautimiseks.

«Suitsusauna külastades võib küll juhtuda nii, et puhtamana minnakse sisse ja mustemana tullakse välja, kuid hinge saab kindlasti puhtamaks ja vaimu virgeks,» kinnitas Laev. «Kui tunneme end tihti tuima ja elutuna, siis saunas on seda imelihtne muuta – kuum leil, jääauk ja tagasi lavale – kosutab ja karastab!»

Saunamaratoni start antakse Pühajärve Spa&puhkekeskusest kella 12–13 ajal, finiš on samas kohas avatud kuni kella 18ni. Oodatakse neljaliikmelisi võistkondi, kuid kes soovib, võib võistelda ka üksinda. Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja võistlusjuhendi.

Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt kolm minutit. Sauna sisenedes annab iga võistkond saunaomanikule saunakaardi, millele saunast lahkudes annab saunaomanik tõenduse saunas viibimise kohta. Lisaboonust aja vähendamise kujul annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine.

Lühima ajaga enim arvu saunu läbinud võistkond või üksikvõistleja ongi võitja. Finišisse jõudes tagastatakse saunakaart, et välja selgitada võitjad.

Parimate autasustamine ja ühine koosviibimine koos saunaomanikega toimub võistluse järel Pühajärve Pubis.

Saunamaratoni korraldavad Otepää kultuurikeskus, Pühajärve Spa&puhkekeskus ja Otepää saunaomanikud. Toetab Otepää vallavalitsus.

Võistkonna registreerimine toimub kohapeal, kuid saab ka eelnevalt registreerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles