Tõrva rallikrossisõitja saavutas kõrge koha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva rallikrossisõitja Maiko Tamme meeskond.
Tõrva rallikrossisõitja Maiko Tamme meeskond. Foto: Gredy Lillipuu

Augusti keskel toimus Leedus Vilkyciai rajal Balti meistrivõistluste 3. ehk viimane etapp rallikrossis, millest võttis osa ka Tõrva noor rallikrossisõitja Maiko Tamm.

«Ilmaolud vaheldusid sel võistluspäeval. Esimesest eelsõidust sain kirja kolmanda aja. Tugev vihmasadu muutis teiseks eelsõiduks raja väga libedaks. Tänu tiimi suurepärasele tööle muudeti kiiresti auto kuiva ilma seadest märja ilma seadesse,» rääkis Maiko Tamm, kelle võistlusmasinaks on Mitsubishi EVO 8.

«Teises sõidus õnnestus start ning võitsin oma sõidu ja sain kirja 3. aja. Kolmandaks eelsõiduks oli rada veidi kuivanud, sellest sõidust kolmas aeg. Finaaliks oli vihmasadu lõppenud, kuid rada siiski kohati väga märg,» ütles Tamm.

Finaalis startis ta teisest reast. «Start õnnestus väga hästi ja esimeses kurvis napsasin juba liidri positsiooni. Siiski pidin alla andma kogenud sõitjale ja ületasin finišijoone teisena. Ise olen ülimalt rahul. On veel palju õppida ja harjutada,» märkis ta.

Kõigil kolmel Baltic RX etapil jõudis Maiko Tamm poodiumi teise astmele. Kokkuvõttes saavutas ta Baltic Rallycross Supercar 2021. aastal 3. koha. «Balti meistrivõistluste aasta eesmärk sai täidetud!» rõõmustas ta.

Järgmine võistlus toimub 4.–5. septembril Lätis Bauskas Musa rajal, kus on Läti meistrivõistluste 3. etapp.

Egon Bogdanov

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles