Võrumaa rattur sai tunda võidurõõmu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võrumaa rattur Mari-Liis Mõttus võidukana finišis.
Võrumaa rattur Mari-Liis Mõttus võidukana finišis. Foto: Adam Illingworth

Eesti maastikurattasarja kuuenda etapi, Kose seitsme järve rattamaratoni 48-kilomeetrise põhisõidu võitis naistest Mari-Liis Mõttus Haanja rattaklubist ajaga 2.13.18. Tema järel tuli teiseks samuti Võrumaa verd Janelle Uibokand (Sportland Bottecchia Team), kelle aeg oli 2.13.34. Kolmas oli Merili Sirvel (RR Riplased/Vitax) ajaga 2.15.29.

«Kuna võit tuli, siis võib väga rahule jääda,» sõnas kiireim naisrattur Mari-Liis Mõttus. «Sõit kulges mulle väga sobilikult: kuna algus oli hästi tehniline, siis ei olnud see minu jaoks väga kiire ja sain kohe hakata oma sõitu sõitma. Kui Kosele jõudsime, siis oli natuke ebaõnne, et tekkis väike väsimus ja jäin pundist maha. Lõpuks sõitsin pikalt üksinda kogu selle osa, kus tahaks pundiga koos sõita. Et siis lõpp vajus veidike ära,» rääkis ta.

Meeste põhisõidu võitis veenva ülekaaluga Martin Loo (Redbike Team I) ajaga 1.51.51. Teisena ületas finišijoone Taavi Kannimäe (Team Antsla) ajaga 1.59.30 ja kolmandaks tuli seekord Kristers Kovgers, kelle aeg oli 2.00.26.

Loo sõnul oli sel korral sõit tema jaoks ideaalne. «Eks ma lootsin, et õnnestub niimoodi üksi sõita, et saan ise tempot valida ja kontrollida. Peaeesmärk oli ikkagi vahefiniši ja sõidu võit, et tagada endale viimaseks etapiks sarja kokkuvõttes head šansid,» rääkis ta. «​Viimane etapp tuleb ka väga hästi sõita, aga nüüd on see palju lihtsam. Esimese ja teise koha vahe on vaid üks punkt ja viimane etapp Kõrvemaal tuleb kindlasti huvitav,» sõnas Loo, kes lubab heitluses Gert Jõeäärega sarja üldvõidu nimel anda endast maksimumi.

18-kilomeetrise poolmaratoni võitsid Riko Tammepuu (aeg 42.02) ja Mairit Kaarjärv (44.19). Lisaks põhisõidule ja poolmaratonile toimusid ka lastesõidud. Rattaüritust oli nautimas kokku üle 700 osaleja.

Maastikurattasarja järgmine etapp peetakse 4. septembril, mil toimub 24. Tallinna rattamaraton, kus selguvad ka sarja käesoleva hooaja võitjad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles