Haigestumist veavad perekondlikud kolded

Tiit Loim
, reporter
Copy
Vaktsineerimine on küll tõhus vahend enda viiruse eest kaitsmisel, ent siiski haigestub ka viiendik neist, kes on vaktsineeritud. Seega tuleb endiselt jääda ettevaatlikuks.
Vaktsineerimine on küll tõhus vahend enda viiruse eest kaitsmisel, ent siiski haigestub ka viiendik neist, kes on vaktsineeritud. Seega tuleb endiselt jääda ettevaatlikuks. Foto: Tomi Saluveer

Lõuna-Eestis on koroonasse haigestunute hulk viimastel päevadel tuntavalt kasvanud. Peamiselt haigestuvad inimesed perekonnas, suurel osal on nakatumise põhjus teadmata.

Esmaspäevale eelnenud ööpäeval lisandus Võrumaale 37, Valgamaale 24 ja Põlvamaale 16 koroonasse haigestunut. 19. augustil olid vastavad arvud suisa 41, 28 ja 16 ning 20. augustil 34, 19 ja 16. Võrreldes kas või kuu aja tagusega, on näitajad mitu korda suuremad.

Terviseameti lõunaregiooni juhataja Tiia Luha sõnul on lõunaregioonis lisandunud haigeid võrdluses 15. augusti seisuga 23 protsenti rohkem, samuti on 18 protsenti kasvanud lähikontaktsete arv. «Kõige suurema haigestumusega ongi praegu meil Võrumaa, Põlvamaa ja Valgamaa. Võrumaa tegi järsu tõusu ja on jätkuvas tõusutrendis. Kõige suurem kasv on nädalaga toimunud Valgamaal. Tartu haigestumus on stabiliseerumas ja märgatavat tõusu ei ole eelmisel nädalal toimunud,» kirjeldas Luht esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles