Alkohoolikud saavad Valgas abi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tugirühmad hakkavad tegutsema Valgas Lembitu 2 hoones, mis on tuntud toidupanga asukohana. MTÜ Valga Abikeskus juht Teresa Sale lausus, et tegu on Eesti puuetega inimeste fondi rahastatud projektiga, mis esialgu kestab kaks aastat.
Tugirühmad hakkavad tegutsema Valgas Lembitu 2 hoones, mis on tuntud toidupanga asukohana. MTÜ Valga Abikeskus juht Teresa Sale lausus, et tegu on Eesti puuetega inimeste fondi rahastatud projektiga, mis esialgu kestab kaks aastat. Foto: Tiit Loim

Septembris ja oktoobris avatakse Valgas tugirühmad inimestele, keda vaevab alkoholism, depressioon, bipolaarne häire või skisofreenia. Eneseabi- ja tugirühmad hakkavad tegutsema Lembitu 2 hoones, mida eeskätt teatakse toidupanga majana. MTÜ Valga Abikeskus juht Teresa Sale lausus, et tegu on Eesti puuetega inimeste fondi rahastatud algatusega, mis esialgu kestab kaks aastat.

«Avame vahemikus septembrist oktoobrini eneseabi- ja tugirühmad, nagu AA (Anonüümsed Alkohoolikud – toim), depressiooni ja bipolaarse häire eesti- ja venekeelne rühm ning skisofreeniahaigete lähedased ja põdejad. Praegu on see kaheaastane projekt, loodetavasti jäävad spetsialistid edasi ka,» kirjeldas Sale.

Alkoholismiga seonduvat nõustamist hakkab läbi viima eeskätt näitlejana tuntud, ent hiljuti ka nõustamisega tegelema hakanud Heino Seljamaa. Depressiooni ja ärevuse rühmi veab kogemusnõustaja Malle Granlund. «Tema tuleb Rootsist vabatahtlikule tööle. Ta ise on kogemusnõustaja, õpib seda eriala ning tuleb õpitut praktikasse viima,» lausus Sale. Ta lisas, et kolmas kogemusnõustaja asub skisofreeniale keskenduvat suunda juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles