Koolitants alustab kontserttuuri

BNS
Copy
Koolitants 2020 Võrus.
Koolitants 2020 Võrus. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Laste ja noorte tantsuloomingu festival Koolitants 2021 alustab pühapäeval Tallinnas, Valgas, Viljandis ja Paides toimuvat kontserttuuri.

Esinema on oodatud kõik suvistel virtuaalsetel tantsupäevadel osalenud tantsud. Kontserttuuri päevajuht on Inger ning selle lavastavad Koolitants 2021 kunstilised juhid Linnar Looris ja Kadi Aare.

“Kui tavapäraselt oleme harjunud sellega, et valitakse välja edasipääsejad, siis sel katkestustega toimunud ja ebatavalisel aastal, mil lavale oleme niigi vähe saanud, väljakukkujaid ei ole ning valitud tantsud tõstame esile hoopis seeläbi, et kutsume nad esinema mitmesse linna,” ütles festivali peakorraldaja Raido Bergstein.

Kõikidel kontsertidel astuvad lisaks piirkondlikele tantsudele lavale ka Aare ja Loorise poolt valitud üheksa signatuurtantsu, mis on selle festivaliaasta kõige ehedamad stiili- ja žanrinäited. “Igas signatuurtantsus on see eriline miski, mis haarab vaataja endaga kaasa koos oma terviklike nüansside, põneva visuaalsuse ning esitajate mõjuva kohaloluga,” ütles esile toodud tantsude kohta kunstilise meeskonna liige Kadi Aare. “Vaatamata raskele aastale oli tantse, mis paistsid silma eriliselt stiilipuhta esituse, hea energia ja kvaliteediga,” lisas Looris. “Valituks osutunud tantsudes paistis silma nii omanäolisus, koordineeritud keha valdamine, kvaliteetne tantsu elementide sooritamine, hea muusika ning grupi tunnetus kui ka professionaalne juhendamine.”

Lisaks astub kontserttuurile valik eelmisel aastal ära jäänud lõppkontserdi tantsudest. Traditsiooniliselt annab Koolitantsul oma tunnustuse tantsudele ka Eesti Noorte Tantsu Ühenduse noortest tantsijatest koosnev žürii.

Kontsert Valga kultuuri- ja huvialakeskuse toimub 11. septembril kell 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles