GALERII ⟩ Anti start 19. Lõuna-Eesti rallile

Sten Mahov
Copy

Laupäeva õhtupoolikul sai Võru keskväljakul stardi 19. Lõuna-Eesti ralli, kus kahe päeva jooksul sõidetakse legandaarsetel kruusastel Võrumaa teedel ühtekokku kümme kiiruskatset. Tagasi on toodud ka Võru linna kiiruskatse.

Ralli sai stardi õhtul kell 17.30 Võru linna keskväljakult ning kohe alustati ka kiiruskatsetega linnas. Kahe päeval jooksul maakonna teedel sõidetava võistlustrassi pikkuseks on planeeritud 285,93, millest kiiruskatsed moodustavad 81,88 kilomeetrit. Kavas on kokku kümme kiiruskatset, millest neli sõidetakse esimesel ja kuus teisel päeval. Võidukihutamisele registreerus kokku 95 ekipaaži nii Eestist kui ka välismaalt.

Laupäeval sõidetakse kaks kiiruskatset Võru linnas, üks Holstas ning Pältres.

Pühapäeval sõidetakse kaks kiiruskatset Ihatsil, kaks Plaanil ning kaks Ruusmäel.

Täpsemat infot rajakaartide ja ajakava kohta leiab https://lounaeestirally.ee/kaardid/

Võistluste juht Gabriel Müüsepp: «Tänavuse võistlustrassi koostamisel oleme lähtunud põhimõttest, et rada koosneks nii legendaarsetest klassikutest kui ka uutest ja huvitavatest lõikudest. Kokku tuleb võistlejatel läbida kümme kiiruskatset, millest neli on korduvkatsed. Uuendusena saame sel aastal tagasi tuua ka Võru linnakatse. Sarnaselt eelmisele aastale oleme otsustanud ennetava meetmena ralli hooldusala pealtvaatajatele sulgeda ning kõigile osalejatele kehtib maskikandmise kohustus.»

Võistluste peakorraldaja Gabriel Müürsepp ütles: «Mul on väga hea meel, et vaatamata kõiksugu takistustele ja piirangutele võistlus ikkagi toimub. Siinkohal sooviksin tänada kõiki osapooli, kes on ralli toimumisse panustanud. Vaadates tänavuse aasta stardinimekirja, siis on heameel tõdeda, et rallisport on Eestis au sees. Usun, et ees on ootamas väga põnev võitlus poodiumikohtade eest kõikides võistlusklassides.»

«Epidemioloogiline olukord on taaskord muutnud võistluse läbiviimise palju keerulisemaks, kuid õnneks saame kehtivaid reegleid järgides ralli ikkagi läbi viia. Mõistame, et kehtestatud piirangud tekitavad mingil määral ebamugavusi nii pealtvaatajatele kui ka võistlejatele, kuid usume, et testimise või vaktsineerimise/läbipõdemise tõendi ettenäitamise lahendus on kõigi osapoolte jaoks kindlasti vastuvõetavam kui võistluse ärajäämine.»

19. Lõuna-Eesti ralli on autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistluste 3. etapp klassidele EMV1, EMV5, EMV6, EMV7 ja EMV8, 5. etapp klassidele EMV2, EMV3 ja EMV4, 2. etapp klassidele EMV9 ja EMV10 (võistkondlik arvestus) ning Läti autoralli meistrivõistluste 3 etapp.

Lõuna-Eesti ralliga seonduva info leiab lehelt www.lounaeestirally.ee ning ralli tulemused on saadaval www.autosport.ee/rallyreg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles