Orienteerumise sprinditeates käis esikoht korduvalt käest-kätte

LEPM
Copy
MN21 sprinditeate võitjad_Eleri Hirv, Lauri Sild, Jaagup Truusalu ja Marianne Haug.
MN21 sprinditeate võitjad_Eleri Hirv, Lauri Sild, Jaagup Truusalu ja Marianne Haug. Foto: Iiv Aavik

Orienteerumise sprinditeates tuli Eesti meistriks Võru võistkond.

Orienteerumise Eesti meistrivõistlused sprinditeates toimusid 29. augustil Leedri külas Saaremaal. Neljaliikmelised võistkonnad läbisid 2-2,5 km pikkusega sprindiradu järjestuses naine-mees-mees-naine. Võistlusmaastik oli haruldase võimalusena üks tüüpiline Saaremaa sumbküla, kus arvukad kiviaiad moodustavad omapärase võrgustiku ning kus külaelanike õued olid võistlejatele avatud. Tegemist oli üksmeelse koostööga võistluste korraldajate ja külakogukonna vahel, mis jättis sooja tunde kõigi võistlejate südametesse.

Võistluste käigus käis esikoht korduvalt käest-kätte. Teatevahetustes olid liidrid SK Tammed, OK Võru ja OK Ilves ning viimasesse vahetusse läks liidrina Ilvese ankrunaine Eveli Saue ligi pooleminutilise eduga OK Võru Marianne Haugi ees. Edasine võistlus esikohale kulgeski nende kahel vahel. Poolel rajal oli vahe oluliselt vähenenud, siis tegi Eveli Saue kaardilugemisvea ja jooksis valesse kontrollpunkti. Sellega andis ta Võru ankrunaisele piisava edumaa, mida Marianne Haug edukalt lõpuni hoidis.

Tagantpoolt tõstsid oma võistkondi jõudsalt ettepoole JOKA ankrunaine Evely Kaasiku ja OK Kobras ankrunaine Annika Rihma. Kuna Eveli Saue oli rajal ületanud ühe ületamiseks keelatud piirde, siis tabas Ilvese võistkonda tulemuse tühistamine ja medalikolmiku moodustasid seega OK Võru, JOKA ja OK Kobras.

Väljavõte tulemustest

1. OK Võru (Eleri Hirv, Lauri Sild, Jaagup Truusalu, Marianne Haug) 1:04.48

2. JOKA (Sigrid Ruul, Juho Westerlund, Raiko Marrandi, Evely Kaasiku) 1:05.33

3. OK Kobras (Johanna Laanoja, Mihkel Järveoja, Martin Simpson, Annika Rihma) 1:06.43

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles