Jana Tiits: vahel tuleb pilt segi paisata

, Lüllemäe põhikooli direktor
Copy
Jana Tiits
Jana Tiits Foto: Lüllemäe põhikool

Mida teha siis, kui mitte midagi enam teha ei saa? Tuleb teha võimatu võimalikuks! Iga progress saab alguse julgest otsusest. Koolide kaugõppele jätmine aasta tagasi vallandas haridusasutustes uusi, edasiviivaid protsesse. Uudsete toimivate lahenduste jagamine piirkonna koolide vahel pakub inspiratsiooni, et tulla toime eeloleva õppeaasta väljakutsetega. Lüllemäe põhikoolis oleme muutunud oludega edukalt kaasa läinud, otsinud ja leidnud uusi lahendusi, kuid maksnud selle eest kohati ka üsna kõrget hinda.

Oleme õnnelikud, et möödunud aasta kevadel sai meil mõne nädalaga hoo sisse virtuaalne klassiruum, kuhu kolis kogu kool. Eelmisest septembrist alates oleme kasutanud seda ressurssi edukalt hübriidõppeks, mis võimaldas õpilasel kodus koos koolis viibivate klassikaaslastega õppida ja õpetajal distantsilt õpetada. Kasutame seda uut tunnivormi vajadusel nüüdki.

Püsima jäi ka aktiivne tunniplaan, mis on meie kodulehel. Kaugõppe ajal said õpilased sealt kokkulepitud värvimärkide põhjal kontrollida, millised tunnid toimuvad reaalajas, millised iseseisvalt ja millal on võimalik võtta õpetajaga ühendust konsultatsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles