Lõuna-Eesti noorte firma jõudis rahvusvahelisel konkursil 20 parema sekka

Tiit Loim
, reporter
Copy
Meemehed, nüüdse nimega Maitsemesi OÜ.
Meemehed, nüüdse nimega Maitsemesi OÜ. Foto: Erakogu.

Eesti kuulsa ettevõtte Wise korraldatud võistlusel «20 Under 20» jõudis 20 sekka ka Lõuna-Eestist pärit noormeeste firma Maitsemesi, endise nimega Meemehed.

Õpilasfirma Meemehed moodustavad Nõo reaalgümnaasiumi 12. klassi õpilased Morris Tann, Rasmus Susi ja Helmo Oja. Firma toodab mitut sorti maitsemett. Möödunud nädala lõpus said nad kinnituse, et üleminek nii-öelda päris firmaks on õnnestunud ja nüüdsest tegutsevad nad osaühinguna. Kuna OÜ Meemees oli juba olemas, on nende firma nimi nüüdsest OÜ Maitsemesi. Meemeeste brändi aga loodavad nad siiski edasi kasutada.

Noortele alustavatele ettevõtjatele hoo andmiseks korraldas Wise neljandat aastat järjest võistluse «20 Under 20» ehk kus Sel aastal tõsteti esile ühiskonna põletavaid probleeme lahendavaid ettevõtteid. Tänavu laienes võistlus esimest korda Euroopast välja ja osalema olid oodatud ka kõik 16–19-aastased Austraalia ettevõtjad. Äriideid hindas rahvusvaheline ettevõtjatest ja investoritest koosnev žürii, kuhu kuulusid teiste seas Wise’i kaasasutaja, ettevõtja ja investor Taavet Hinrikus, Virgin Group’i juht Richard Branson ja iduettevõtete inkubaatori Station F juht Roxanne Varza.

Roxanne Varzale avaldas Maitsemesi muljet. «Väga põnev! Kõlab nagu suurepärane tootevalik,» lausus Varza.

Lisaks firmale Maitsemesi jõudis 20 finalisti hulka Eestist ka mÕpilaspileti loonud firma Konnekt asutaja Anita Algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles