Mängupõrgu leiab Valkas vastuseisu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Hasartmängusaal on plaanitud Valkas hoonesse aadressil Ausekļa tänav 4.
Hasartmängusaal on plaanitud Valkas hoonesse aadressil Ausekļa tänav 4. Foto: Ingūna Johansone

Valka kihelkonnaduuma plaan üürida kesklinna hoone välja hasartmängusaali loomiseks on linnas pahameelt tekitanud.

SIA LVBet plaanib Valkas aadressil Ausekļa tänav 4 asuva hoone kahele kolmandikule ruumidest luua meelelahutuskoha igas vanuses elanikele, mis poleks seotud hasartmängudega. Seal oleks keeglisaal, noolemäng, piljard ja pitsabaar. Ülejäänud kolmandik hoonest sisaldaks hasartmängutuba. Mängusaali on plaanitud eraldi sissepääs hoovipoolsest küljest ja ruumid oleks puhkekeskusest eraldatud, vahendas Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija veebitoimetaja Oskars Morozovs.

Plaani vastu on kogutud ligi kaks tuhat allkirja. Vastu on ka Valka arstid: neli neist on saatnud kihelkonnaduuma saadikutele avaliku kirja. Arstid toovad välja negatiivse mõju Valka elanikele, sest hoone kõrval on nii Jānis Cimze gümnaasium kui elurajoon.

Kihelkonnaduuma juht Vents Armands Krauklis, kellele hoone alles hiljuti kuulus, tõdes, et seni on Valka meelelahutusvõimalused olnud väga piiratud. «Meil on olnud küsitlusi, milles noored toovad välja, et Valkas pole meelelahutusvõimalusi. Selline keskus pakub neid, sealhulgas lastega peredele, teismelistele ja noortele. Investorid soovivad luua selle keskuse kogu Vidzeme piirkonnale ja ka Eestist pärit külastajatele. Valgas puudub sarnane puhkekeskus.»

Seni on Valkas kaks hasartmängusaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles