Urvaste kihelkonnapäev jääb pidamata ka tänavu

Sten Mahov
Copy
Urvaste kihelkonna lipu kujunduses võiks kasutada piirkonna maastikumotiive või maamärke.
Urvaste kihelkonna lipu kujunduses võiks kasutada piirkonna maastikumotiive või maamärke. Foto: Arvo Meeks

Algselt 18. septembril plaanis olnud üritus tuli koroonapandeemiast ning kehtivatest piirangutest tingituna edasi lükata juba teist aastat järjest.

Võru vallavalitsus annab teada, et kihelkonnapäev on lükatud 2022. aasta juunikuusse. Valla kultuurispetsialist Maarika Rosenberg sõnas, et üritust ei pea korraldama lihtsalt seepärast, et see tehtud saaks. «Tahaks inimestega suhelda nii, et ei oleks maski ees. Esinejad saaksid laulda, ei peaks kõike kontrollima ja testima», tõdes kultuurispetsialist. Üks tagasilööke oli ka see, et esinejad ei teadnud, kas saavad oma repertuaaridega nüüd välja tulla. 

Edasi on lükatud ka kihelkonna lipukonkurss, mille all pidupäeva läbi viia saaks. Algselt oli konkursi tähtaeg 1. august. «Oodatust tuli vähem kavandeid, oleks võinud rohkem tulla. Otsustasime, et miks mitte lükata tähtaega edasi. Võib-olla sügise poole, kui inimesed on tubased, toimetavad rohkem. Ehk ei olnud praegu hea aeg», tõdes Rosenberg. Urvaste kihelkonna lipukavandi konkursi uus tähtaega 30. jaanuar 2022.

Urvaste kihelkonna moodustavad praegu Antsla ning Võru valla koosseisu kuuluvad, kuid kunagi eraldiseisvalt tegutsenud Antsla, Urvaste ning Sõmerpalu vallad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles