Vamm sunnib lapsi garaažis magama (3)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Võrumaal Vastseliinas elav perekond Saar seisab silmitsi suure murega: majavamm on muutnud suure osa majast elamiskõlbmatuks. Pereema Kristiina Saare sõnul ei tea nad veel täpselt, kui kalliks remont võib minna, aga summa ulatub kahtlemata tuhandetesse eurodesse.
Võrumaal Vastseliinas elav perekond Saar seisab silmitsi suure murega: majavamm on muutnud suure osa majast elamiskõlbmatuks. Pereema Kristiina Saare sõnul ei tea nad veel täpselt, kui kalliks remont võib minna, aga summa ulatub kahtlemata tuhandetesse eurodesse. Foto: Arvo Meeks

Vastseliinas elav perekond Saar avastas ühel juulipäeval põranda äärelt valge viljakeha. Paraku tähendas see esmapilgul tühisena tunduv avastus, et mitme toa põrandad ja seinad tuleb lahti võtta ning lastel ajutiselt garaaži magama minna.

Perekond Saar – ema Kristiina, isa Veiko ja lapsed Annabell (3), Stenver (7), Oliver (14) ja Kristohver (17) – elab Vastseliinas vanas palkmajas. Kuna põrand oli väsinud, otsustasid nad paigaldada uue ja soojema. 2016. aastal valmiski penoplastiga soojustatud laudpõrand. Kahjuks jõudis viis aastat hiljem selle alt tuppa ohtlik seen – majavamm.

Selline nägi välja perekond Saare tuppa tunginud majavamm.
Selline nägi välja perekond Saare tuppa tunginud majavamm. Foto: Erakogu
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles