Pansionaadi vara jagamist puudutav otsus pani valla õigusbüroo poole pöörduma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Hooldekodu Paju Pansionaadid tegutseb Paju mõisas Valga vallas. Selle kinnistu väärtuseks on hinnatud 180 000 eurot.
Hooldekodu Paju Pansionaadid tegutseb Paju mõisas Valga vallas. Selle kinnistu väärtuseks on hinnatud 180 000 eurot. Foto: Paul Poderat

Valga vallas asuva hooldekodu MTÜ Paju Pansionaadid liikmed otsustasid mullu põhikirja muuta nii, et asutuse likvideerimise korral jagataks vara liikmete vahel. Vald saaks sellisel juhul sellest vaid viiendiku ning vallavalitsus palus õigusbürool uurida, kas MTÜ otsus on kooskõlas hea tavaga.

Valga lähedal asuv Paju Pansionaadid pakub vanas mõisakompleksis nii üld- kui ka erihooldusteenuseid. Mullu lisasid MTÜ liikmed Kalju Sinisalu, Anu Raud, Madis Gross ja Tõnu Sõrmus üldkoosolekul põhikirja punkti, et ühingu likvideerimise korral jääks vara ühingu liikmetele. MTÜ juhatuse liikme Kalju Sinisalu sõnul seisis seal varem, et vara läheks edasi samadel eesmärkidel tegutsevale MTÜ-le või sihtasutusele.

Endise vallavanema Ester Karuse hinnangul on vald sellise otsusega saanud sadu tuhandeid eurosid kahju. Sinisalu ja Valga asevallavanema Meeli Tuubeli sõnul on MTÜ vara väärtuseks hinnatud 180 000 eurot. Karuse pakub, et väärtus on suurem. «Varad on kindlasti suuremad. Räägime toimivast hooldekodust, kus on umbes sada klienti. Kui vaatame, kui hinnas hoolekodud Eestis tegelikult on, siis kindlasti on see rohkem kui 180 000 eurot. Me ei saa ainult kinnistut vaadata, see on toimiv äri ja see on hinnas,» põhjendas Karuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles