Lõuna-Eesti sõiratootjad teevad tööd, et kolm kuud tagasi Euroopa Liidult kohalikule kohupiimajuustule saadud geograafiline märgis tooks tulevikus ka majanduslikku tulu, suurendaks Seto- ja Võrumaa tuntust ning tooks piirkonda rohkem külalisi.
Tellijale
Võrumaa eripäradele lisandus uus kiht
MTÜ Seto Küük juhatuse liikme Inara Luigase sõnul on sõirale märgise saamise lugu olnud pikk. «Pidime Euroopa ametnikele täpselt kirjeldama, milline on sõira värvus, konsistents, rasva- ja soolasisaldus, piima päritolu ja nii edasi,» meenutas Luigas. Tema sõnul tuli tõestada, et Seto- ja Võrumaal valmiv eriline kohupiimajuust valmib vanavanaemade retsepti järgi ning kohapeal kasvatatud lehma piimast.