Aasta õpetaja konkursi nominentide seas taas hulk lõunaeestlasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Parimad õpetajad selguvad 2. oktoobril Ugala teatrihoones.
Parimad õpetajad selguvad 2. oktoobril Ugala teatrihoones. Foto: Elmo Riig

Riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad ja eelnevate aastate laureaadid, valis aasta õpetaja konkursile esitatud kandidaatide seast välja 12 kategooria nominendid.

Valitsus määrab silmapaistvate tööalaste saavutuste eest haridustöötajatele sel aastal neljandat korda kümme riiklikku aastapreemiat ning kuni kolm elutööpreemiat. Riikliku aastapreemia suurus on 10 000 eurot ja elutööpreemia suurus 65 000 eurot.

Mitmes kategoorias leiab nominentide seast ka lõunaeestlasi. Nii on aasta klassiõpetaja tiitli nominent Kertu Torn Võrumaalt Vastseliina gümnaasiumist. Aasta gümnaasiumiõpetaja nominentide seas on Veronika Grigorjev Põlva gümnaasiumist. Aasta tugispetsialisti nominentide seast leiame aga Minni Aia-Utsali Võru Kesklinna koolist. Aasta huvialaõpetja nominent on samuti võrumaalane: Triinu Grossmann MTÜst Nuti-Võlur.

Laureaadid kuulutatakse välja laupäeval, 2. oktoobril Ugala teatris aasta õpetaja galal «Eestimaa õpib ja tänab». Galast teeb otseülekande ka Eesti Televisioon.

Mullu sai aasta põhikooli aineõpetaja tiitli Cathlen Haugas, kes töötab Võrumaal Urvaste koolis ja Valgamaal Lüllemäe põhikoolis. Esimest korda välja antud aasta huvialaõpetaja tiitel läks aga Riivo Jõgile, kes ametis nii Põlva, Viljandi kui Nõmme muusikakoolis. Aasta gümnaasiumiõpetaja tiitli nominent oli aga Ilme Hoidmets Värska gümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles