Tõrvas kandideerijad esitasid valimisnimekirjad

LEPM
Copy
Tõrva reformierakondlased esitasid valimisnimekirja, mida juhib vallavanem Maido Ruusmann.
Tõrva reformierakondlased esitasid valimisnimekirja, mida juhib vallavanem Maido Ruusmann. Foto: Arvo Meeks

Reformierakond esitas Tõrva vallas esimesena kohalike omavalitsuste volikogude valimiste nimekirja, vallavanema kandidaadiks on senine vallavanem Maido Ruusmann. Nimekirjad esitasid ka Keskerakond ja valimisliit Ühtne Kogukond.

Reformierakonna nimekirjas on 35 kandidaati, kelle hulgas on nii erakonna liikmeid kui teisi aktiivseid inimesi, kellele läheb korda Tõrva valla hea käekäik.

Vallavanema sõnul on Reformierakonna eestvedamisel viimase nelja aasta jooksul Tõrvas jõutud palju ära teha. «Valminud on kauaoodatud vee- ja saunakeskus Tõrva Veemõnula, Tõrva uus staadion ning uus keskväljak, suures mahus on uuendatud tänavavalgustust üle terve valla, ehitatud uusi valgustatud kergliiklusteid, rajatud vee ja kanalisatsioonisüsteeme ning suunatud vahendeid vallale kuuluvatesse teedesse rohkem kui kunagi varem. Hakkasime pakkuma tasuta toitu kõigis valla lasteaedades ning kutsusime ellu erateede toetuse meetme ja aitasime maapiirkonna inimestel rajada puhta joogivee ning kanalisatsioonisüsteeme ja juurdepääsuteid,» loetles Ruusmann.

Reformierakond võitis Tõrva vallas 2017 aasta valimised ja sai 21 volikogu kohast 12. Valitsusvastutust kantakse 14 liikmest koosnevas koalitsioonis koos Keskerakonnaga.

Ühtne Kogukond tõi 24 kandidaati

Tõrva vallavolikogu valimistel kandideeriv Valimisliit Ühtne Kogukond esitas täna samuti valimiskomisjonile valimisnimekirja. Ühtse Kogukonna meeskond pakub alternatiivi tänasele vallavõimule ning soovib anda Tõrva vallale uue hingamise.

Valimisliidu Ühtne Kogukond esinumber ja vallavanemakandidaat Karl Kirt ütleb, et valimisliidu põhiidee on panustada kogukondade ühendamisse ning senisest enam investeerida inimeste heaolusse, arvestades ka valla äärealade elanike vajadustega. „Tahame anda uut hoogu valla arengule. Meie fookuses on haridus- ja kultuuriteemad, sest näeme, et just need valdkonnad vajavad teistsugust lähenemist.“ Kirt toob välja, et valimisliidu programm keskendub ka heale avalikule ruumile.

Valimisliidu nimekirjas kandideerib kokku 24 aktiivset vallakodanikku. „Meie meeskonnas on õpetajaid, kultuuri- ja noorsootöötajaid, ettevõtjaid, õpilasi ja tudengeid, aga ka aktiivseid vallakodanikke, kelle eesmärgiks on muuta Tõrva vald ühtsemaks ja terviklikumaks,“ütles Kirt ja lisas, et nende meeskonna noorim kandideerija on 18-aastane ja vanim 81-aastane.

Valimisliidu programm on koostatud mitmete arutelude tulemusel ning Kirdi sõnul on jätkuvalt oodatud head ideed ja tulevikku suunatud mõtted, kuidas Tõrva vald järgneval neljal aastal muuta paremaks paigaks kõigile.

Keskerakonnal 28 kandidaati

Keskerakond esitas 28 kandidaati. See on esinumber Ülle Juhi sõnul läbi aegade üks pikemaid nimekirju.  

"Meie nimekirjaga liitus oluline hulk uusi inimesi. On suhteliselt noored inimesed, nad on täis julgust ja tahet, nende teadmised ja oskused tulevad kindlasti kasuks piirkonna arenemisel ja elukeskkonna parandamisele. Tõrva sünnib midagi uut, uued inimesed toovad arengusse värskust. Õige käigu abil saabub Tõrva värskus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles