Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kanepi süda sai kenamaks ju turvalisemaks.
Kanepi süda sai kenamaks ju turvalisemaks. Foto: Kerli Koor/Kanepi vallavalitsus

Liiklemine Kanepis muutus turvalisemaks

Kanepi aleviku keskuse kujundamise esimese etapi ehitustööde käigus muutus Turu tänava, eelkõige bussijaamaesise platsi liikluskorraldus. Rajatud kõnniteed ja valgustatud ülekäigurajad muudavad arusaadavamaks ja ohutumaks nii autode kui jalakäijate liikumise.

Tööde käigus rajati sademevee ärajuhtimise torustik, mida enne Turu tänaval ja Turu põigul ei olnud. LEPM

Spordikompleksi ehitus on lõpusirgel

Põlva kooli endise söökla ruumidesse rajatud spordikompleks on põhimahus valmis.

Ehitamiseks korraldatud riigihankele esitati seitse pakkumust. Võitis OÜ Rekontra pakkumus maksumusega 308 176,93 eurot ning leping selle firma ja Põlva vallavalitsuse vahel sõlmiti 1. aprillil.

Hanke põhimahtu kuulunud tööd on valmis ning praegu tegeleb töövõtja lisatöödega, mis ei sega otseselt spordikompleksi kasutuselevõtmist. Näiteks soojustatakse hoone katusealune puistevillaga ning likvideeritakse varasemast kehvast ehituskvaliteedist tingitud katuse läbijooksud.

Abivallavanem Martti Rõigase sõnul on spordipindade nappus Põlvas tõsine probleem. «Siinkohal oleme leidnud väga optimaalse lahenduse, pakkudes lisavõimalusi koolitundide läbiviimiseks, treeninguteks ja eneseteostuseks,» lisas ta. LEPM

Räpina noored käisid õpihuvilaagris

Räpina ühisgümnaasiumi 4.–9. klassi õpilaste õpihuvilaagris Peipsi ääres Rõsna puhkekeskuses osales 16 õpilast. Laagri eesmärk oli arendada laste õpi-, suhtlemis-, esinemis-, meeskonnatöö- ja analüüsioskust.

Esimesel päeval mängiti tutvumis- ja loogikamänge ning saadi teada, mis aitab rõõmus ja rahulik olla ning tulla toime oma emotsioonidega. Päev lõppes lõkkeõhtuga, mida aitas läbi viia Räpina noortekeskus.

Teine päev algas Rakett 69 ja Ahhaa avastusõppega, mida viis läbi õpetaja Kristi Talvik. Pärast lõunat rääkis huvijuht näitlemisest ning õpilaste julgustamiseks laval esinemisel õpiti tundma oma häält, saadi teadmisi miimika tähtsusest ja koostööoskuse vajalikkusest. Muinasjutu «Punamütsike» põhjal lavastasid õpilased pantomiimi, muusikali ja sõnalise näitemängu.

Viimasel päeval läbiti grupiti õppepunkte, milles kinnistati saadud teadmisi ja oskusi. Meeskondadel tuli kokku panna pusle, mängida mälumängu, koostada toiduahelaid ning ületada takistusi.

Laager lõppes tõukerattamatkaga Peip­si ääres loodus- ja pärimuskultuuri radadel, mida viis läbi OÜ Matkajuht.

Õpetajatest aitasid laagrit läbi viia Karin Tuul, Marika Ääremaa ja Kristi Talvik. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles