Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rändnäitus peatub aastaga kümnes väikelinnas.
Rändnäitus peatub aastaga kümnes väikelinnas. Foto: Marianne Loorents

Rändnäitus jõuab Valka

14. septembril avab Eesti Koostöö Kogu Valga keskraamatukogus rändnäituse «Kodukoha kompass».

Näitus avab linnaruumi ja inimeste heaolu vahelised seosed ning kutsub mõtlema, millega ollakse oma linnas rahul ja milles nähakse veel arenguruumi.

Uuritakse sedagi, mis teeb ühest kohast meeldiva paiga, kus inimesed soovivad olla. Kuidas see ühine ruum, milles viibime, mõjutab meie tervist, heaolu ja õnnetunnet, aga ka piirkonna majandust ja atraktiivsust?

Väljapanekuga on kaasas kompass-ketas, mis annab lihtsa raamistiku oma kodukoha avaliku ruumi kvaliteedi hindamiseks ja selleteemalise dialoogi pidamiseks.

Aastaga peatub näitus kümnes väikelinnas. Valga on tuuri üheksas ja ühtlasi eelviimane peatuspaik, seal on see 12. oktoobrini.

Näituse kuraator on Kairi Tilga, autorid Teele Pehk ja Elo Kiivet. LEPM

Tõrva mälumängusari tuleb taas

Tänavuse Tõrva mälumängusarja avaetapp leiab aset 17. septembril Tõrva gümnaasiumi aulas. Esimese vooru teemad selguvad lähiajal. Kokku leiab aset neli vooru, arvesse läheb kolm parimat.

Osaleda võivad kuni neljaliikmelised võistkonnad. Registreeruda tuleb hiljemalt kaks päeva enne esimest vooru mängu ühe korraldaja Laine Tangsoo meiliaadressil. Küsimuste koostajad on lisaks talle Egon Ilisson ja Margo Metsoja. Tavapäraselt on seejuures kolme viimase etapi teemad mängijate välja pakkuda.

Autasustamine toimub kahes kategoorias – täiskasvanud ja noored – viimasel etapil.

Osalejatel alates 18. eluaastast tuleb esitada koroonatõend vaktsineerituse, läbipõdemise või varasemalt tehtud negatiivse testi tulemuse kohta. Korraldajatel on kohustus kontrollida tõendite kehtivust. Põhjendatud kahtluse korral tuleb inimeselt küsida isikut tõendavat dokumenti. LEPM

Seeneretk saab alguse Otepäält

Reedel saavad huvilised osaleda keskkonnaameti seeneretkel. Mükoloog Teele Jairus jagab oma teadmisi seentest ja nende määramisest. Soovi korral on võimalik tuua ka mõni oma seen määrata. Vajalik on, et seene viljakeha oleks terve ja muljumata.

Väljasõit umbes paaritunnisele retkele on Otepää bussijaamast.

Soovitatav on riietuda vastavalt ilmale, jalga panna kummikud. Kaasa võtta oma seenekorv ning veidi süüa-juua.

Retkel on võimalik osaleda koroonatõendi olemasolul. Vajalik on eelnev registreerimine, milleks tuleb telefonitsi või meilitsi võtta ühendust keskkonnaameti spetsialisti Margit Turbiga. Osalejatel palutakse järgida koroonapiirangutest tulenevaid reegleid. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles