Haiglad on Kagu-Eestis koormatud vähese vaktsineerituse tõttu

LEPM
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik.
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Paul Poderat / Lõuna-Eesti Postimees

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul ei saavuta Eesti 22. septembriks soovitud vaktsineerituse taset ehk 70 protsenti täiskasvanud elanikkonnast.

Kiik ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et Eestis on piirkondi, kus kõrge vaktsineerimistase hõlmatus on aidanud haiglaravi koormuse alla viia ja nakatumistrendi murda. Samas on ka piirkondi, eeskätt Kagu-Eestis, kus on väga selgelt näha üks-ühene seost madala vaktsineerimisega hõlmatuse ja haiglate koormuse vahel.

Kiik sõnas, et Eesti on jõudnud üpris lähedale eesmärgiks seatud tasemele ehk kaitsepookida 70 protsenti täiskasvanud elanikkonnast. "Tähtajaks - 22. septembriks - me selleni ei jõua," nentis ta.

Ta lisas, et umbes 70 protsendil elanikkonnast on viiruse vastu mingi kaitse olemas, sest osa inimestest on tõve läbi põdenud.

Kiige sõnul saavad 20 000 - 30 000 nõrgema immuunsusssüsteemiga inimest lähiajal kolmanda doosi vaktsiini ning eesmärgiks on alustada oktoobris ka tervishoiutöötajate ja hooldekodutöötajate täiendavat vaktsineerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles