Võrus esietendub Tarmo Tagametsa uuslavastus

LEPM
Copy
Foto: Kevin Loigu

Laupäeval esietendub Võru Kandles Tarmo Tagametsa uuslavastus "Kui õitseb naiste sitt suuvärk, on mul helge süda".

Vana-Võromaa naiste söögilauajuttudest inspireeritud lavastuse toob publiku ette Lõuna-Eesti taustaga teatritegijaid koondav MTÜ Müüdud Naer.

Lavastus põhineb trupi isiklikel vestlustel ning traditsioonilistel Vana-Võromaa naiste rituaalidel ja kommetel, mis puudutavad peamiselt hällilaule ja lugusid meeste koju ootamisest ning nendega seotud tunnetest.

"Mind hakkas huvitama, miks naised sünnivad targemana, kui mehed. See lavastus on austusavaldus Vana-Võromaa naistele, nende argimuredele, tunneteskaalale ja intelligentsele huumorile," rääkis Tarmo Tagamets lavastuse sünniloost.

Esimese etendusega tähistab oma 70. juubelit lavastuses kaasategev aktiivne Võrumaa kultuuritegelane Silvi Jansons, kes on olnud aastaid pärimuse hoidja ja edasikandja, pühendunud kultuuritöötaja, näitleja ja jutuvestja ning ajaloo talletaja.

Lavastuse trupi moodustavad Lõuna-Eesti taustaga kultuuritegijad. Lavastajaks ja kunsnikuks on Tarmo Tagamets, kostüümikunstnikuks Tuuli Tubin McGinley ja muusikaliseks kujundajaks Anu Taul. Publiku ette astuvad Silvi Jansons, Maive Käos, Merilin Kirbits ja Anu Taul.

Etendused toimuvad 11., 12. ja 30. septembril, 22. oktoobril 25. novembril Võru Kandles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles