Tihemetsas selgusid motokrossi parimad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
MX 1 klassi poodium Tihemetsas: Karel Kutsar (vasakult), võitja Harri Kullas ja Karlis Sabulis
MX 1 klassi poodium Tihemetsas: Karel Kutsar (vasakult), võitja Harri Kullas ja Karlis Sabulis Foto: Igor Tseskidov

Pärnumaal Tihemetsas Lauri krossirajal selgusid kahel päeval Eesti meistrid motokrossis.

Kuninglikus Kärcher MX1 klassis alustas avasõitu kõige paremini Karel Kutsar Sõmerpalu motoklubist, kes juhtis üle poole distantsi. Siis möödus temast Harri Kullas, kes hoidis paarisekundilist edu ruudulise lipu langemiseni. Kolmandana ületas lõpujoone lätlane Karlis Sabulis.

Teist sõitu alustas kõige kiiremini Sabulis, kuid peagi sai Kullas temast mööda ning võttis kindla võidu. Lätlane sai veel mõne ringi teisena sõita, siis läks temast ka Kutsar mööda ning Sabulis pidi taas kolmanda kohaga leppima.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu seega Kullas Kutsari ja Sabulise ees. Eesti meistriks tuli Sabulis, hõbemedali sai Kutsar ning pronksile tuli Andero Lusbo Kagu motoklubist, kes Tihemetsas oli kuues. Kullas kaotas pronksi Lusbole ainult ühe punktiga.

Lucas Leok jätkas võiduseeriat

85cc klassis võitis avasõidu Sebastian Leok Sõmerpalu motoklubist Romeo Pikandi ja Jesper Kõivu ees. Teises sõidus edestas Pikand omakorda väga napilt Leokit. Kolmas oli seekord avasõidu neljas Jan-Marten Paju, kes oli ka kokkuvõttes kolmas.

Lucas Leok jätkas aga oma võiduseeriat 65cc klassis, võites mõlemad sõidud. Tublit sõitu tegi teises sõidus avasõidu neljas Marten Raud, kes lõpetas teisena ja oli ka tänu sellele kokkuvõttes poodiumi teisel astmel. Kummaski sõidus kolmanda koha saanud Enriko Peilman oli ka kokku kolmas.

Veteranide klassis ei leidunud Tihemetsas vastast Jaanus Kovalile, kes võitis mõlemad sõidud Dmitri Vinogradovi ees, mis tähendas, et ka tiitel läks Kovalile narvalase ees. Nii Tihemetsas kui ka kokkuvõttes oli kolmas Urmas Heliste Kagu motoklubist.

Quad Open masinaklassis juhtis finaaletapi eel Priit Järvloo Sõmerpalu motoklubist Kevin Saare ees 12 punktiga.

Saar võitis Tihemetsas mõlemad sõidud, kuid ka Järvloo näitas kiiret minekut, lõpetades avasõidu teisena ja viimase võidukihutamise Saare ja venelase Ivan Trjasovi järel kolmandana.

Saarele sellest ei piisanud, et taas meistriks tulla, kuna neli punkti jäi ikkagi puudu. Seekord sai ta siis hõbeda Järvloo järel, kellele see oli pika karjääri esimene meistritiitel. Pronksile tuli finaaletapil neljas Karl Robin Rillo.

Külgkorvidel olid meistritiitlid kindlustatud

Külgkorvidel selgusid Eesti meistrid juba eelmisel etapil Toilas, kui tiitli kindlustasid Kert Varik ja Lari Kunnas. Avasõitu asusid Tihemetsas juhtima Jarno Saan ja Sten Niitsoo Kagu motoklubist. Peagi möödusid neist Tanel Reesna ja Markus Lina, aga neist kihutasid omakorda mööda Varik ja Kunnas ning said Reesna ning Lina ees kindla esikoha. Kolmandana ületasid lõpujoone Robert Lihtsa ja Birger Taal Kagu motoklubist.

Teises sõidus jäid Varik ja Kunnas stardis viimaseks, kuid juba avaringil olid mehed Reesna ja Lina ning Läti vendade Daniels ja Bruno Lielbardise järel kolmandad. Esikolmik takerdus aga ühes kurvis. Varik ja Kunnas said sealt küll minema, kuid jätsid sõidu peagi pooleli. Ka Lielbardised jäid sõidu lõpus raja äärde. Võitsid Reesna ja Lina, teiseks sõitsid end Saan ja Niitsoo ning kolmandaks Lihtsa ja Taal.

Reesna ja Lina said seega etapivõidu, järgnesid Saan ja Niitsoo ning Lihtsa ja Taal. Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes järgnesid Varikule ja Kunnasele etapil kaheksanda koha saanud Lielbardised ning Lihtsa ja Taal.

Noorte Quad 100 klassis võitis etapi lätlane Karlis Straubergs, kes tuli ka kindlalt Eesti meistriks. Sedapuhku esimese sõidu võitnud ja teise Straubergsi järel teisena lõpetanud Ruben Vestung oli kokkuvõttes teine, sõitudes neljas olnud Martins Puhalskis aga kolmas.

Vestung kogus hooaja kokkuvõttes Tihemetsas neljanda koha saanud Sander Oinusega Valga motoklubist K&K võrdselt punkte. Nii tulid mängu parimad kohad hooaja kokkuvõttes, kus Oinusel oli kaks sõiduvõitu Vestungi ühe vastu, mis tähendas, et hõbe kuulub Oinusele ja pronks Vestungile.

Kagu motoklubile tuli Tihemetsa etapil poodiumikoht ka Quad veteranide klassis, kui Mark Saare järel oli teine Argo Abel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles