Rakvere Teater naerutab publikut Valgas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Stseen lavastusest. Laval on Ülle Lichtfeldt ja Margus Grosnõi.
Stseen lavastusest. Laval on Ülle Lichtfeldt ja Margus Grosnõi. Foto: Kalev Lilleor/Rakvere Teater

Nädala pärast, 20. septembril jõuab Valga kultuurikeskuses publiku ette Rakvere Teatri komöödia «Oi, Johnny», mis tutvustab armastuse eri vorme ja värve.

Johnny on suures hädas. See selgub juba lavastuse esimestel minutitel, kui publik saab teada, et Londoni taksojuht John Smith ei ole ööseks koju tulnud. Olukorra teeb eriti täbaraks aga asjaolu, et Johni ootavad kõrvutiasuvates piirkondades kahes kodus murelikult kaks naist: Mary ja Barbara, mõlemad tema abikaasad. Loomulikult ei tea naised teineteise olemasolust midagi. Kui John Smith saab koju jõudes aru, et tema peensusteni kalkuleeritud graafik on õnnetuse tõttu koost lagunenud ja saladus ähvardab ilmsiks tulla, läheb lahti võidujooks, et olukorrast puhtalt välja tulla.

Komöödia «Oi, Johnny» on hoogne lugu, kus ühest valest pääsemiseks tuleb leiutada üha uusi, mässides end aina enam valede sasipuntrasse. Mõte ja jalad peavad töötama välkkiirelt, et mitte vahele jääda.

Lavastaja Peeter Raudsepa sõnul ärkab komöödiameistri Ray Cooney näidendis inimene just valede tõttu ellu ja saab oma köidikutest vabaks. «Vähemalt selle kaks tundi, mis meie lugu kestab, saab tegelane elada uljalt ja panna kõik oma fantaasiad ja elujõu mängu,» räägib lavastaja Raudsepp.

Publikut naerutavad laval Margus Grosnõi, Ülle Lichtfeldt, Anneli Rahkema, Madis Mäeorg, Eduard Salmistu, Märten Matsu ja Tarmo Tagamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles