Valga muuseum saab e-giidi

, Valga muuseumi juhiabi-varahoidja
Copy
Peagi saab Valga muuseumi varasalvedest parema ülevaate e-giidi abil.
Peagi saab Valga muuseumi varasalvedest parema ülevaate e-giidi abil. Foto: Jaan Rapp

Ajal, kus muuseumid arenevad kiiresti ning nüüdisajastavad oma väljapanekuid just uute tehnoloogialahenduste abil, soovib ka Valga muuseum oma külastajatele pakkuda uuenduslikke ja interaktiivseid lähenemisnurki. Selle aasta lõpuks saab Valga muuseum kümne e-giidi omanikuks.

Soovime kaasata Valgamaa inimesi e-giidi sisu loomisele. Kirjuta meile, millised on just sinu arvates kõige olulisemad sündmused ja isikud Valgamaa ajaloos, millest muuseumis teistele rääkida võiks. Kogume saadetud lood muuseumis ja seejärel teeme neist valiku viies keeles loodavatele audiosalvestusele.

Omalt poolt pakume välja praegusel püsiekspositsioonil põhinevad teemad: Säde teater ja selle näitlejad, muinasaeg Valgamaal (arheoloogidele): Makita kabelimäe leiud, mammuti hammas, linnus Linnamäel. Piirkonnaga seotud kultuuri-, haridus- ja spordiinimeste seast pakume välja sellised nimed: Marta Pärna, Johannes Märtson, Hans Einer, Alfred Neuland, Liina Reiman, Hella Wuolijoki, Peeter Lilje. Muuseumi ekspositsioonis olevatest huvitavatest esemetest pakume välja järgmised: Valga linna elanike raamat 1786. aastal, Valga linna kaardid, aabitsad ja raamatud, riideesemed, lauanõud.

Mõned olulised asutused ja teemad: Valga linna piir, Valgamaa piir, krediidiasutused Säde majas (seif), Valga kui raudteelinn, Valga autobaas, veinitehas, lihatööstus, leivatööstus, olmetingimused nõukogudeaegses Valgas, eestikeelne kooliharidus Valgamaal 140 aasta jooksul.

E-giidi tarbeks on oodatud nii mälestused kui ka fotod Valga ja kogu Valgamaa olulistest sündmustest, hoonetest, asutustest, isikutest. Samuti on oodatud kirjad selle kohta, mida muuseumi külastajad tahaksid rohkem Valga linnast või maakonnast teada saada.

Liigutavad lood või ettepanekud Valgamaa märgiliste teemade kohta saab saata e-postiga minu meiliaadressile või tuua need muuseumisse ise kohale. 

Täida küsitlus siin: https://forms.gle/Lg19JLgam8XoSrAP7

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles