Kaagjärve lasteaiarühma ootab ees kolimine

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagjärve lasteaed
Kaagjärve lasteaed Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Karula vallavolikogu võttis vastu otsuse osta Kaagjärve külas asuv korter, et paigutada sinna Lüllemäe põhikooli Kaagjärve lasteaiarühm. Seni tegutses rühm mõisahoones, mille tuleviku osas valitseb ebaselgus.

Vallavanem Rain Ruusa sõnul on põhimõtteline otsus lasteaiarühma kolimise osas vastu võetud, kuid lõplik otsus tuleb siis, kui korter on remonditud ning tervisekaitse lasteaiarühma avamiseks loa annab.

Väljavalitud korteri asukoht on Kaagjärve küla keskel. "Enamik lapsi käibki sealt majade vahelt ja võib öelda, et lasteaed tuli lastele lähemale," ütles Ruusa. Tema sõnul ruumi korteris küll väga palju pole, kuid samas jääb ka lasteaeda minejaid lähiajal vähemaks. Kindlasti saab vallavanema sõnul lastel olema ka mänguväljak, mille asupaik on veel kaalumisel.

Ruusa sõnul lõpetavad sellel aastal lapsed veel vanas mõisahoones ning lasteaiarühma kolimine jääb sügisesse. Samas tunnistas vallavanem, et erinevad emotsioonid on kolimise suhtes üleval ning kogukonnas on otsuste suhtes teistmoodi arusaamisi.

Segadust tekitab eelkõige just vana mõisahoone saatus. "Põhiline hirm on, et mõis maha müüakse, ja eks kardetakse paari konkreetset isikut, kellele võidakse müüa," tõdes Ruusa.

Ta selgitas, et omavalitsus müüks hoonet enampakkumise korras ning varalised otsused teeb volikogu. "Kui volikogu otsustab müüa, saab vallavalitsus vaid käsku täita. Aga praegu küll sellist märki ei ole," kinnitas ta.

Mehe sõnul otsitakse erinevaid variante, mida mõisahoonega peale hakata. «Praegu uurime variante sotsiaaltöö poole pealt,» ütles Ruusa. Niisamuti loodetakse leida hoonesse rentnikke. Juhul kui vald leiab rentnikud või saab hoone kasutust sotsiaalvaldkonnas, tuleb vallavanema sõnul mõisale teha kapitaalremont.

Mõisahoones on lasteaiarühma pidamine keeruline ja kulukas ning valla põhiprobleem on suure hoone kütmine. Kuna soetatud korteris tuleb remont ning ees on kolimine, sel aastal kokkuhoidu eelarves ei tule, kuid vallavanema sõnul hakkab kokkuhoid juba uuest eelarveperioodist pihta.

Oma hirmud on Ruusa sõnul väljakolimisega aga ka vallavalitsusel. «Tihti, kui midagi sisse ei jää, rüüstatakse hoone ära. See käib tänavapäeva Eestis kiiresti,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles