Kolmes Lõuna-Eesti hooldekodu koldes suri 11 inimest (8)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Otepää tervisekeskuse koroonakoldes suri viis inimest. Asutuse juhataja Andres Arikese sõnul on nüüdseks vaktsineerimata veel üks töötaja, kellele on kehtestatud range kontroll.
Otepää tervisekeskuse koroonakoldes suri viis inimest. Asutuse juhataja Andres Arikese sõnul on nüüdseks vaktsineerimata veel üks töötaja, kellele on kehtestatud range kontroll. Foto: Arvo Meeks

Lõuna-Eestis on hiljutistes koroonakolletes Otepää, Leevi ja Hellenurme hooldekodus surnud kokku 11 inimest. Hooldekodude juhid rõhutavad siiski, et täpsem oleks rääkida surmadest, mis juhtusid koroonapuhangu ajal.

Valgamaal Otepää tervisekeskuse koroonakoldes nakatus 26 klienti ja viis töötajat. Suri viis hoolealust. Juhataja Andres Arikese sõnul on nüüdseks kolle taandunud. «Meil pole juba üle kahe nädala ühtegi koroonapositiivset olnud, järgmisest nädalast taastame normaalse elu. Suutsime kaks osakonda ühes majas puhtana hoida, võtsime rangemad meetmed kasutusele,» rõhutas ta eile.

Arike lisas, et pigem oli tegu surmadega, mis sattusid kolde võimutsemise ajale. «Kas nad kõik puhtalt koroona tagajärjel surid, on alati küsimus – vanad inimesed, multihaigused. Aga pandeemia ajal nad surid. Ühele kohe kindlasti on pandud surmatõendile Covid, aga teistel pole kindel,» lausus juhataja.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles