Tõrva rallikrossisõitja sihib kohta esikolmikus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva rallikrossisõitja Maiko Tamme võistlusmasin.
Tõrva rallikrossisõitja Maiko Tamme võistlusmasin. Foto: Igmar Matto

Tõrva noor rallikrossisõitja Maiko Tamm on praegu Eesti meistrivõistluste arvestuses neljandal kohal ning kolmandast kohast lahutab vaid üks punkt. Läti meistrivõistlustel jagab ta kolmandat kohta.

Septembri algul leidis Bauskas Mūsa rajal aset Läti meistrivõistluste kolmas etapp. «Päev algas kuiva ilmaga ja treeningul sai kohe hea tunde kätte. Mulle väga meeldib see rada,» ütles Tamm.

Esimeses kvalifikatsioonis startides tegi ta elu esimese valestardi. «Selle eest lisandus minu sõiduajale 30 sekundit ja seega kuues aeg, aga peamine – tunne oli hea. Teisest kvalifikatsioonist tuli teine aeg. Vigu tegin vähe ja kiirus oli hea. Enne kolmandat kvalifikatsiooni hakkas tugevat vihma sadama, mis tegi raja väga libedaks ja mudaseks. See sõit ei sujunud ja seega alles kaheksas aeg,» rääkis Maiko Tamm.

Poolfinaalist sai ta edasi finaali. Finaali start õnnestus ja sõit sujus kuni neljanda ringini, kuid auto väikesed tehnilised probleemid ei lasknud tal lõpuni võidelda. Finaalist tuli viies koht.

Praegu jagab ta Läti meistrivõistlustel kolmandat kohta koos kahe kaasvõistlejaga. «Jäin võistlusega rahule. Nautisin võidusõitu ja sain märjal rajal sõidukogemust,» ütles Tamm. Ta lisas, et Läti võistlustelt oli hea tunne minna edasi järgmisele võistlusele – 11. septembril startis Põltsamaa lähedal Piirojal Eesti meistrivõistluste viies etapp.

Sellest mõõduvõtmisest rääkides mainis ta, et kuna viimasel ajal on pea igal võistlusel vihm pannud kõiki võistlejaid proovile, siis Piirojal säras taevas päike, mis tegi sõitjad rõõmsaks.

«Tunne oli juba treeningsõidus ülihea ja sealt ka kiireim aeg oma klassis. Esimeses kvalifikatsioonis tegin kohe võimsa ja kiire sõidu – esimene aeg. Teises kvalifikatsioonis neljas ja kolmandas teine aeg. Finaalis startisin esimese stardikoha pealt. Kiire ja võimas sõit tõi koju elu esimese esikoha karika Eesti meistrivõistluste etapilt Supercar klassis. Tunne peale sõitu oli väga võimas!» rõõmustas Tamm.

Praegu on ta Eesti meistrivõistluste arvestuses neljandal kohal. Kolmandast kohast lahutab vaid üks punkt. «Kaugeltki ei ole veel kadunud lootus tulla Eesti meistrivõistluste sarjas Supercar klassi meistriks,» märkis ta.

Viimane etapp sõidetakse 25. septembril Elva külje all Kulbilohus, kus ta on ka stardis. «Kuna võistluskalendris on tehtud muudatusi ja Läti meistrivõistluste viimane etapp toimub samal päeval kui Eesti meistrivõistluste etapp, pidin tegema valiku, kus võistelda.»

Tõrva rallikrossisõitja Maiko Tamm koos oma tiimiga.

Erakogu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles