Hiite kuvavõistlus kutsub jäädvustama pärandipaiku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Arne Ader
Arne Ader Foto: Maarius Suviste

Alanud on 14. Hiite kuvavõistlus, kuhu oodatakse fotosid põlistest looduslikest pühapaikadest. Võistluse teema on loodusliku tekkega pühapaigad, näiteks hiied, mäed, puud, kivid ja veekogud.

Rahvusvaheline võistlus keskendub soome-ugri rahvastele eesmärgiga väärtustada ühist pühapaikade kultuuri- ja looduspärandit, jäädvustada nende seisund ning suunata inimesi pühapaiku külastama ja hoidma.

Võistluse peaauhind on 1000 eurot, hõimurahvaste auhind 300 eurot, Soome pühapaiga auhind 300 eurot ja kuni 16-aastaste auhind 200 eurot. Lisaks jagatakse eriauhindu.

Osaleda võivad nii Eestis kui mujal maailmas jäädvustatud ülesvõtted. Saata võib ka kuni pooleteise minuti pikkuseid videoid. Fotosid ja videoid saab võistluse leheküljel üles laadida 15. oktoobrini.

Eestis on teada ligi 800 suuremat maa-ala hõlmavat hiiepaika, mitu tuhat püha kivi, puud ja veekogu ning sadu ristipuid. Meie suurimad ja tuntuimad pühapaigad on teste seas näiteks Võhandu Pühajõgi, Otepää Pühajärv ja Urvaste Tamme-Lauri tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles