Rumeenia piirivalvur avastas Luhamaal Euroopa parima õhu

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Märtsist Luhamaa piiripunktis töötavad Frontexi piirivalvurid, rumeenlane Ovidiu Savin (vasakul) ja poolakas Michal Blaszczyk on saanud seal ka oma kaasmaalasi tervitada.
Märtsist Luhamaa piiripunktis töötavad Frontexi piirivalvurid, rumeenlane Ovidiu Savin (vasakul) ja poolakas Michal Blaszczyk on saanud seal ka oma kaasmaalasi tervitada. Foto: Arvo Meeks

Kagu piiripunktis Luhamaal on kevadest saadik tööl kaks Frontexi piirivalvurit, üks Rumeeniast ja teine Poolast. Nende eesmärk on pakkuda tuge kohalikele ning tutvuda selle töö eripäradega Eestis, samal ajal kui Eesti piirivalvurid käivad rändekriisi lahendamas Kesk-Euroopa maades.

«Teil on värskeim õhk Euroopas,» ütleb Ovidiu Savin, istudes Luhamaa piiripunkti teise korruse koosolekuruumis seljaga akna taga laiuva Venemaa poole. «Olete osanud oma loodust hoida, kõik on puhas ja hästi hoitud.»

Rumeenlane Ovidiu Savin ja poolakas Michal Blaszczyk saabusid Võrumaale märtsis Euroopa piiri- ja rannikuvalve ameti Frontex egiidi all ning on ametis Luhamaal asuvas Kagu piiripunktis. Seal aitavad nad Eesti piirivalvuritel tegeleda piiriületajate dokumendikontrolli, küsitlemise, sõidukite läbivaatuse ja teiste toimetustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles