Metsarahva päev pakub pilguheitu metsatööstuse kööki

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ringkäik UPM-Kymmene Otepää vineeritehases
Ringkäik UPM-Kymmene Otepää vineeritehases Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval toimuval üle-eestilisel Metsarahva päeval saab Lõuna-Eestis käia vaatamas, kuidas käib puidugraanulite ja vineeri tootmine ning kuidas metsafirmad laanes töötavad.

«Metsasektoril on täna pidupäev ja nagu pidupäevale kohane, ootame endale külalisi. Juba ajalooliselt on eestlaste huvi metsa käekäigu vastu olnud suur ning täna teeme me omalt poolt sammu, et seda tutvustada ja selgitada,» ütles Eesti metsaseltsi president Haana Zuba-Reinsalu.

Üle Eesti on avatud poolsada kohta, kus metsanduse köögipoolega tutvuda. Võrumaal oodatakse tutvuma käsitööpalkmajade ehitamisega osaühingusse Vipson Projekt, avatud on Osula Graanul ning Võrumaa kutsehariduskeskuse puiduala oivakeskus Tsenter.

Valgamaal ootavad külastajaid Otepää vineeritehas, Helme Graanul ja toimub metsaretk Pruksi-Adama kinnistul, kus tutvutakse eurojaapani lehise kasvatamise ja metsateoga laiemalt.

Põlvamaal oodatakse inimesi Lemeks Grupi Pärtli kinnistule, kus on plaanis teha noore metsa hooldust ja näidata, kuidas käib metsauuendus.

Seoses COVID-19 viiruse levikuga palutakse kõigil külalistel registreerida valitud sündmusele läbi kodulehe, et oleks tagatud vaba koht ja oleks võimalik vältida kohtumiste ülerahvastatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles