Uus päästeülem: kui uksest ei saa, lähen aknast

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaa päästepiirkonna uue juhi Merle Liba sõnul tuleb võrreldes varasema, ennetustööga seotud ametikohaga nüüd rohkem tähelepanu suunata asutuse sisse.
Valgamaa päästepiirkonna uue juhi Merle Liba sõnul tuleb võrreldes varasema, ennetustööga seotud ametikohaga nüüd rohkem tähelepanu suunata asutuse sisse. Foto: Tiit Loim

Maist Valgamaa päästepiirkonna juhina töötava Merle Liba sõnul panustab päästeamet lähiajal kõvasti energiat, et elanikkonda kriisideks ette valmistada. Eesmärkide saavutamiseks on ameti töötajad asunud enne valimisi ka poliitikutega suhtlema, et lubadustesse turvalisust suurendavaid punkte lisada.

Varem Valgamaa päästepiirkonda juhtinud Alar Roop liikus hiljuti rotatsiooni korras päästeameti hädaolukorraks valmisoleku osakonna nõunikuks ja sellega seoses vabanes tema ametikoht kolmeks aastaks. See andis võimaluse tunnustatud teenistujale Merle Libale, kes seni töötas Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo vanemspetsialistina. «Kui Alar otsustab oma koha peale tagasi tulla, on minu koht iseenesest alles, kui ma ei soovi mujale liikuda,» lausus Liba, kes mullu pälvis päästeameti teenetemedali hõbedaste tammelehtedega.

Kui naise senisel tööl oli peamine rõhk suunatud eeskätt koolitustega asutusest väljapoole, siis nüüd tuleb tähelepanu pöörata ka tegevusele päästeameti sees. Sealjuures nimetab Liba kõiki kolleege meeskonnakaaslasteks, kuna talle ei meeldi sõna «alluv». Suur osa tööd jääb siiski ka nüüd väljapoole asutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles