Viljakoristus lõppes sellel aastal rekordiliselt vara

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Tõrva valla põllumees Avo Tamm tõdes, et pilt oli põllul muidu ilus ja taime kasv normaalne, kuid viljatera jäi arenemisperioodil kuumuse tõttu lahjaks. Pilt on tehtud juuli algul.
Tõrva valla põllumees Avo Tamm tõdes, et pilt oli põllul muidu ilus ja taime kasv normaalne, kuid viljatera jäi arenemisperioodil kuumuse tõttu lahjaks. Pilt on tehtud juuli algul. Foto: Paul Poderat

Põllumeestele on olnud tänavune aasta pika kuumalaine tõttu keeruline. Augusti alguseks, kui tavaliselt saagikoristus algab, oli sellel aastal enamik põldudest juba koristatud.

Põlvamaa Põllumeeste Liidu tegevjuhi Diana Salfi sõnul panustati kevadel palju taliviljadesse ning alustati hoogsalt suviviljade külviga.

«Maikuus tuli üle Eesti nädal-kaks vihmasadu, mis pani külvid korraks seisma ning kahjustas piirkonniti juba külvatud suvivilja põldusid, mis jäid ajutiselt vee alla,» lausus Salf. «Juunis tundusalgul, et põldudelt on tulemas rekordsaake, kuid põud, mis algas pärast mais olnud vihmasid, tõi kaasa hoopis ilmastikuga seotud rekordid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles