Annemarii Bendi olümpialootus elab edasi

Madis Perli
, videoreporter
Copy
20-aastane Annemarii Bendi pärast edukat võistlust
20-aastane Annemarii Bendi pärast edukat võistlust Foto: Eesti Suusaliit

Võrust pärit Annemarii Bendi võistles 18.–19. septembril Norras Oslos suusahüppajate kontinentaalsarjas ning astus sammu olümpiamängudele lähemale.

Võistluste avapäeval hüppas Annemarii Bendi 70 meetrit ning sai hüppega kirja 43,2 punkti, mis andis kokkuvõttes 31. koha. Edasipääs finaalvooru jäi vaid 0,1 pügala taha.

Teisel võistluspäeval lisas Bendi avavoorus lennule neli meetrit juurde ning selle eest saadud 60,7 punktiga platseerus koha võrra kõrgemal. Nii lunastas noor suusahüppaja pääsu finaalvooru, kus maandus 75,5 meetri peal. See hüpe andis talle juurde 64,5 punkti. Kokku teenis Bendi kahe hüppega 125,2 punkti ning tõi 26. koha.

Nii teenis 20-aastane võrukas esimesed suusahüpete kontinentaalkarikasarja punktid, mis annavad talle võimaluse võidelda olümpialepääsu eest.

«Emotsioon on mega ja päris täpselt veel kohale ei jõuagi, et väga vajalikud punktid kätte sain,» sõnas Bendi pärast võistlust.

Noor suusahüppaja tunnistas, et avapäeval ei pidanud närv vastu, kuid teisel päeval suutis ta oma võimeid näidata. «Suutsin jääda rahulikuks ja hüpped õnnestusid täpselt nii, nagu pidid. Nüüd tuleb siit ainult edasi minna,» ütles Bendi.

Oktoobris ootavad Annemarii Bendit Otepääl Tehvandi suusahüppemäel ees Eesti meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles