Võrtsjärve enduuro üldvõidu võttis Elary Talu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Elary Talu rada läbimas.
Elary Talu rada läbimas. Foto: Helen Urbanik

Võrtsjärve ääres peeti enduuro Eesti meistrivõistluste viimane etapp. Pärast pea aastast vigastuspausi oli taas rajal Sõmerpalu klubi eest võistlev Veiko Rääts, kes võitis kindlalt klassis E-1 Riho Keerme ja Villem Martin Roosi ees.

Räätsale endalegi üllatuseks ei andnud põlv pärast võistlust tunda. Eesti meistriks tuli Keerme Erki Vellmanni ja Roosi ees.

Hullusti käis teise katseni heas hoos olnud Priit Biene käsi, kes viis minutit mudaaugus istus. See viis käest nii E-2 klassi võidu, mis tuli loovutada Mika Karmale, kui ka üldarvestuse teise koha, mida ta seni Sõmerpalu klubi sõitja Elary Talu järel hoidis.

Talu võitis Võrtsjärvel nii üldarvestuses kui E-3 klassis. Enduuro GP üldarvestuses järgnesid Karma ja Rääts. E-3 klassis läksid kõik poodiumikohad Sõmerpalu motoklubi sõitjatele: teine oli Tajo Andressoo ja kolmas Kalev Kriis.

Biene jõudis aga oma kümnenda Eesti meistritiitlini enduuros. Hooaja kokkuvõttes sai ta esikoha nii E-2 klassis, enduuro GP üldarvestuses (121 p; Elary Talu teine 114 punktiga ja Mika Karma kolmas 79 punktiga) kui meeskondade arvestuses: Kaubaalus RM Enduro Team (326 p) võitis võidu Sõmerpalu MK 1 (291,5 p) ja Paikuse MK 1 (209,75 p) ees. Kümme meistritiitlit on nüüd ka Talul, klassis E-3 võitis ta selle suure eduga (165 p) Kalev Kriisi (87 p) ja Andrus Kuke (81 p) ees.

E 40+ klassis tuli peakorraldaja Riho Kollistil (Sõmerpalu motoklubi) ja Rene Jerbachil tunnistada lõunanaabri Lauris Ermanise paremust. Ermanis tuli ka Eesti meistriks Arturs Robežnieksi ja Antti Laine ees.

E naiste klassis jäi Esmeralda Vesterineni katkestamise tõttu ära duell Hanna Antoniga Sõmerpalu motoklubist, kes sõidu ainsa naissõitjana lõpetas.

Hobi 2T klassis käis äge heitlus Sander Luiga ja Rauno Voldeki vahel. Kolme ringi kokkuvõttes edestas Luiga Voldekit 1,5 sekundiga. Kolmas oli Timo Hermlin Sõmerpalu motoklubist.

Klubidest võitis Võrtsjärvel Sõmerpalu motoklubi (Talu, Kollist, Rääts, Andressoo).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles