Tõhustusdoosidega vaktsineerimine algab oktoobris

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koroona vastu vaktsineerimine. Foto on illustratiivne.
Koroona vastu vaktsineerimine. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik tutvustas valitsuskabineti liikmetele koroonavastase vaktsineerimise plaane lähikuudeks.

Eestis on tema sõnul alustatud kolmandate dooside pakkumist: arsti otsusel saavad vaktsiini lisadoose nõrgenenud immuunsusega inimesed. Samuti ollakse vastava müügiloa saamisel valmis pakkuma mRNA vaktsiinidega tõhustusdoose, pidades silmas ennekõike kõrgemas nakkusriskis tervishoiutöötajaid ning hooldekodude elanikke ja töötajaid, kellel vaktsineerimisest kõige enam aega möödas.

Eksperdid eristavad kolmandate dooside puhul lisa- ja tõhustusdoose. Lisadoosi vajavad vaktsineerimiskuuri lõpetamiseks tõsise immuunpuudulikkusega inimesed, kellel ei teki kahe doosiga (Jansseni vaktsiini puhul ühe doosiga) vaktsineerimise järel piisavat kaitset, näiteks elundisiirdamisega või pahaloomuliste kasvajatega inimesed. Tõhustusdoosi võivad aja möödudes vajada kõik vaktsineeritud.

«Oleme teinud ettevalmistusi, et alustada tõhustusdooside pakkumisega niipea, kui selleks tekib võimalus ja vajadus. Kaardistatud on eri stsenaariumid ja sihtrühmad, Euroopa Liidu tasandil sõlmitud eelostulepingud vaktsiinitootjatega, valmis on IT-lahendused kolme doosiga vaktsineeritud inimestele koroonatõendi väljastamiseks,» ütles sotsiaalministeeriumi tervise­­ala asekantsler Heidi Alasepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles