Setod löövad letti oma pärimuse ja militaarajaloo

Sten Mahov
Copy
Setomaal on mitu traditsioonilist suursündmust, mis kultuuripealinna kavasse sobiksid, näiteks Seto kuningriigipäev või Seto Folk, kuid teretulnud on ka uued ideed, millega programmi täiendada.
Setomaal on mitu traditsioonilist suursündmust, mis kultuuripealinna kavasse sobiksid, näiteks Seto kuningriigipäev või Seto Folk, kuid teretulnud on ka uued ideed, millega programmi täiendada. Foto: Arvo Meeks

Lõuna-Eesti koos Tartuga on Euroopa kultuuripealinn 2024 ning selles programmis soovib Setomaa kaasa lüüa nii vanadele kalendripühadele toetuvate sündmustega kui kohapealse militaarajalooga. Ideid on idanemas veelgi.

1. oktoobrini saavad kõik Lõuna-Eesti omavalitsused, mis Euroopa kultuuripealinna tegemistes kaasa löövad, esitada oma ideid regionaalsesse taotlusvooru, et pealinna-aastal jaguks erilisi sündmusi ka Tartust väljapoole. Sihtasutuse Tartu 2024 Lõuna-Eesti regionaalse koordinaatori Annela Laaneotsa sõnul on oodatud ideed, mis tooksid välja ka kohaliku omapära. «Pigem ootame suuri ideid, et külastajatele rohkem meelde jääda ning rõõmu pakkuda. Kui kasutada rahvaarvu mõõdet, siis suur idee on festivali mõõtu üritus, kus sadu inimesi, väikese ideega on aga kaasatud 10–20 osalejat,» selgitas Laaneots. Ta lisas, et esitatavad ideed võiksid olla täiesti uued.

Sõelale jäi kaks ideed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles